fredag 3 maj 2024

inloggad som

Soldriven dansk elcykel dubblar crowdfunding-mål

Det danska uppstartsbolaget Kværn e-Bikes vill, med inspiration från Tesla-bilar, skapa en ny sorts elcykel med batteri och solcellspaneler. Nu har grundaren fått in strax under 21.000 euro via insamlings-plattformen Indiegogo för att ta projektet vidare. Det motsvarar mer än 200 procent av det sökta beloppet i insamlingskampanjen som inleddes vid årsskiftet.

Grundaren av Kværn e-Bikes, Jonas Filstrup Gissel, ser potential i hållbar mobilitet och kallar själv Kværn för ”världens första solenergi-paket designat för elcyklar”. Från oktober i år är en större lansering planerad att rullas ut.

Designen på Kværns batteribank är inspirerad av Teslas Powerwall-teknologi. I övrigt består paketet av en specialdesignad elcykel från en extern leverantör, en konverterare som omvandlar likström till växelström, och en solcellspanel. Med en motor på 250 watt ska cykeln kunna nå en hastighet på 25 kilometer i timmen.

Jonas Filstrup Gissel har tidigare grundat företaget Earwig, som säljer en solenergidriven högtalare till bland annat festivaler.

Klik her for at se en dansk version af artikeln

Keld Broksø

Det danska uppstartsbolaget Kværn e-Bikes vill, med inspiration från Tesla-bilar, skapa en ny sorts elcykel med batteri och solcellspaneler. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.