fredag 26 april 2024

inloggad som

Dansk vd tar över Touchize – som landar kunden DanDomain

Malmöbaserade Touchize – före detta Shoplogiq – öppnar nytt kontor i Köpenhamn, rekryterar en dansk vd och sluter ett avtal med danska e-handelsplattformen DanDomain. Detta efter att under våren ha tagit in två miljoner kronor från befintliga ägare.

Touchizes mjukvara riktar sig mot e-handelsföretag. Med mjukvaran kan företagen anpassa sitt mobila användargränssnitt, som är kopplat till e-handelsplatsens tekniska plattform och produktdatabas. En rad funktioner ingår – som dra-och-släppfunktioner eller en ständigt närvarande kundvagn – som inspirerats av fysiska affärer.

– Det är ju ofta logistiker som ligger bakom webbshoparna och de tänker inte som retailers, utan som logistiker. Varför ligger till exempel kundvagnen alltid på en egen sida? Det är ungefär som om en vanlig affär hade satt svarta lock på sina kundvagnar, det är orimligt, säger produktchef och medgrundare Stefan Mumm.

Under våren reste bolaget två miljoner kronor från befintliga ägare för att marknadsföra mjukvaran och realisera pilottester hos en handfull av den danska DanDomains e-handelsbutiker. Tidigare har bolaget testat programmet hos svenska e-handelsbolag, såsom Nettotobak och Johan i Hallen. Men testerna är nu avklarade och Touchizes mjukvara ska integreras i DanDomains plattform där den erbjuds till 3.000 kunder.

För att leda den internationella expansionen har nya vd:n Jesper Deleuran rekryterats, med bakgrund inom IT-säkerhet och mobilteknik.

– Detta kommer bli en internationell standard om vi gör det rätt. Så Danmark och DanDomain är bara första steget i vår globala expansion, och vi hoppas kunna ta nästa steg innan sommaren, säger Jesper Deleuran.

DanDomain grundades 1999 och ingår i dag i belgiska Combell-koncernen. Deras plattform WebShop8 huserar över 3.000 danska e-handelsbutiker. DanDomain tillhandahåller domäner, hemsidor samt en egen lösning för e-handelsbutiker.

Touchizes omsättning låg 2017 på en bra bit under miljonen och bolaget sysselsätter sex personer. Bland delägarna finns, förutom grundarna Stefan Mumm och Tom Gajdos, e-handelsinvestmentbolaget Wellstreet och Intentiaveteranen Roland Persson.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Touchize – före detta Shoplogiq – öppnar nytt kontor i Köpenhamn, rekryterar en dansk vd och sluter ett avtal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.