tisdag 23 april 2024

inloggad som

WeCloud-grundare startar utbildning om IT-säkerhet

Grundarna av Malmöbolaget WeCloud – Rikard Zetterberg och Karl Andersson – är i startgroparna med att ta fram en digital utbildning om IT-säkerhet för organisationer och företag.

Det är snart ett år sedan WeCloud, som utvecklar spam- och virusskydd för e-post, såldes till amerikanska miljardkoncernen J2, noterad på Nasdaq. Sedan dess har de två grundarna rört sig bort från den tekniska sidan av IT-säkerhet mot användaren.

– Syftet med utbildningen är att ändra beteendet hos användaren. Till exempel kommer utbildningen innehålla hur man avslöjar fejkade mejl, hur bra spamfilter man än har slinker några igenom, hur man granskar och vad man gör när man får ett sådant mejl, säger Rikard Zetterberg till Rapidus.

Utbildningen är digital och syftar även till att upplysa om bedrägerier där bedragare till exempel försöker få tag på banknummer. Mjukvaran uppdateras kontinuerligt med aktuella hot.

Utöver WeCloud-grundarna är även Martín Prierto, grundare av Malmöbaserade webbyrån Fuente Interactive Lab och Aron Hallborg, kreativ chef på byrån, med i projektet. Tidigare delägare i WeCloud Anders Berglund är också ombord. Till sommaren planeras bolagisering av projektet, som hittills drivits av egna medel.

Vid sidan av har Rikard Zetterberg även bildat Adjomba ihop med Martin Karlqvist. Bakgrunden är att Martin Karlqvist, tillsammans med en amerikanskt regissör, skrivit ett filmmanus inom genren drama/skräck.

– Manuset har fått finansiering från Sverige och från Hollywood. Just nu håller man på att planera inspelningen av den här filmen som blir en jättesatsning som saknar motstycke i svensk film, även om den nu inte blir 100 procent svensk, säger Rikard Zetterberg.

Adjomba finansierar delar av manusskrivandet av manuset och hoppas på filmpremiär nästa sommar.

Emily Binks

Grundarna av Malmöbolaget WeCloud – Rikard Zetterberg och Karl Andersson – är i startgroparna med att ta fram en digital […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad