tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Hypergene flyttar till Gängtappen – och öppnar kontor i Oslo

Till sommaren planerar Hypergene etablera ett kontor i Oslo – där man landat stora kunden Oslo Universitet. Dessutom slöts nyligen ett avtal om nya lokaler för huvudkontoret i Malmö. Vid årsskiftet flyttar mjukvarubolaget in i Wihlborgsfastigheten Gängtappen.

– Huvudkontoret har jättebetydelse för känslan i företag, vi kommer få vårt huvudkontor i en spännande och dynamisk miljö som passar oss bra. Rent praktiskt kommer vi ha ett och ett halvt våningsplan med plats för att växa, säger marknadschef Robin Askelöf till Rapidus.

Hypergene kommer hyra 1.300 kvadratmeter i Gängtappen. I dagsläget har bolaget 790 kvadratmeter vid Malmökontoret där runt 55 personer arbetar.

I Norge har Hypergene, utöver Oslo Universitet med över 2.000 anställda, även landat Opplysningsvesenets Fond som kund. Sistnämnda förvaltar norska kyrkans egendomar.

– Planen är att öppna ett kontor i Oslo under första halvåret i år. Om det går i lås är steget därifrån kort till att börja rekrytera lokalt. Fram till dess sker leveranser från vår svenska organisation och i nära samarbete med norska partnern Arribatec, säger Robin Askelöf.

Hypergene utvecklar beslutsstöd för verksamhetsstyrning för planering, analysering, uppföljning samt budget- och prognosprocesser. Bland de senast tillkomna funktionerna syns verksamhetsrapportering, där kan organisationer och företag skapa rapporter som kvartalsrapporter och kvalitetsrapporter. Nytt är även inköpsanalys där det är möjligt att följa och ha koll på inköpsmönster.

Totalt har Hypergene runt 180 kunder. Bland dem syns nytillkomna Sysav, Kungsleden, VikingLine, Göteborgs Energi, ATG, delar av Bonnier-koncernen och cirka 70 kommuner runt om i landet.

Gängtappen har totalt 15.000 kvadratmeter fördelat på 15 våningar. Sedan tidigare sitter Additude, reklambyrån Few Agency och Länsförsäkringar i fastigheten. Grannen Media Evolution City planerar också flytta till den ikoniska byggnaden i höst.

Hypergene sysselsätter totalt runt 160 personer varav runt 70 finns i Stockholm. Under året planeras omkring 40-50 nya medarbetare anställas, cirka 15 av dem beräknas hamna i Malmö och den största delen på Stockholmskontoret, samt på kontoren i Göteborg, Skövde och Kalmar.

Omsättningen för 2017 landade på 143 miljoner kronor. Investmentbolaget Monterro är majoritetsägare, resten ägs av Per Engwall, vd Per Hidenius och Ola Engqvist samt övrig personal.

Emily Binks

Till sommaren planerar Hypergene etablera ett kontor i Oslo – där man landat stora kunden Oslo Universitet. Dessutom slöts nyligen ett avtal om nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Monterro köper Nimblr

    Riskkapitalbolaget Monterro köper majoriteten av aktierna i det Malmöbaserade IT-säkerhetsföretaget Nimblr. Och fler skånska affärer utlovas.

  • Hypergene säljs i miljardaffär

    Riskkapitalbolaget Monterro säljer Malmöföretaget Hypergene efter sju år. Priset uppges inte men kan antas ligga i miljardklassen.

  • Hypergene i miljardaffär

    SaaS-bolaget Hypergene från Malmö har kontrollerats av riskkapitalbolaget Monterro i drygt sju år. Nu uppges en investmentbank ha anlitats för en exit i det som kan bli en miljardaffär.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Mjukvarubolag i nytt samarbete

    Mjukvarubolagen Hypergene och Lundatech tecknar ett partneravtal för att svara upp mot kundernas allt mer komplexa dataintegrationer. Lundatech, som namnet […]

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]