torsdag 25 april 2024

inloggad som

Region Skåne flyttar 300 anställda till Medicon Village

Under slutet av våren flyttar ESS runt 400 anställda från Medicon Village till Brunnshögsområdet. Nu är det klart att Region Skåne fyller upp stora delar av det hålet genom att centralisera sin IT-utveckling i Lund till Medicon Village. Hyreskostnad: 15 miljoner om året.

Totalt handlar det om de 300 anställda och konsulter som i dag sitter utspridda i Region Skånes egna lokaler på olika håll i Lund. En tredjedel av dem arbetar med det gemensamma, digitala journalsystem som Region Skåne satsar drygt en miljard kronor på fram till 2025.

I ett mejl till Rapidus pekar Ola Elmstedt, stabschef för IT-verksamheten inom Region Skåne, på fördelarna med att de olika IT-funktionerna sitter tätt ihop.

”Tanken är att stärka möjligheterna till samarbete, få ett nära ledarskap och en bra arbetsmiljö i en mycket intressant omgivning med intressanta bolag”, skriver han.

Medicon Village får redan i dag ungefär en fjärdedel av sina hyresintäkter från Region Skåne, som bland annat har cancerforskning och en biobank förlagda till fastighetskomplexet.

Men i och med ESS-flytten försvinner en annan fjärdedel av hyresintäkterna. Med en uthyrningsgrad på cirka 85 procent stannade omsättningen 2017 på 139 miljoner kronor, uppger Medicon Village vd Mats Leifland.

Det nya avtalet med Region Skåne räcker inte för att helt fylla upp efter ESS men ger ett tillskott på nära 15 miljoner kronor om året till Medicon Village. Samtidigt får regionen en sänkt hyra för de befintliga lokaler man hyr på Medicon Village.

Erik Olausson

Under slutet av våren flyttar ESS runt 400 anställda från Medicon Village till Brunnshögsområdet. Nu är det klart att Region Skåne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.