måndag 29 april 2024

inloggad som

Parkster parkerar i Helsingborg

Lundabaserade Parkster har landat ett avtal med Helsingborgs stad, som gör att bolagets parkeringsapp nu kan användas i alla större skånska orter.

– Det är tydligt att mycket trafik sker mellan skånska orter. Om vi analyserar småorter, låt säga Båstad, så kan man se att folk reser mer till andra skånska orter än över länsgränsen och då är det bra om man kan använda samma tjänst, säger Parksters vd Henrik Hallgren till Rapidus.

Parkster finns i dag i över hundra svenska orter och konkurrerar med bland andra EasyPark från Stockholm och Malmöbolaget Mobill. Med kontraktet i Helsingborg har Parkster nu avtal med åtta skånska kommuner.

– Vi ser att folk redan har börjat använda appen i Helsingborg, trots att vi inte fått upp skyltarna ännu, säger han.

Under våren har Parkster flyttat in i nya, större lokaler vid Stortorget i Lund och planerar att växa med fem nya medarbetare till ”innan eller efter sommaren”. Totalt sysselsätter bolaget i dag 20 personer.

Parkeringsavgifterna som betalades genom deras app mer än dubblerades förra året, till en summa på omkring 155 miljoner kronor och målsättningen är att minst dubbla den siffran under 2018.

Felicia Frithiof

Lundabaserade Parkster har landat ett avtal med Helsingborgs stad, som gör att bolagets parkeringsapp nu kan användas i alla större skånska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.