tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Digitalt läromedel från Skåne dubblar antalet kunder

InterEducation i Staffanstorp har under de två senaste åren fått igång försäljningen av sitt digitala läromedel för ämnet matte.

– Vi ökar stadigt nu. De senaste två åren har antalet betalande kunder dubblerats för varje år, säger grundare Martin Jeppsson till Rapidus.

InterEducation bildades 2013. Två år senare var de två första årskurserna av bolagets digitala läromedel InterMatte klara. Sedan dess har 90 skolor börjat använda produkten.

Geografiskt finns skolorna överallt i Sverige. Bland de skånska syns Källebergsskolan i Eslöv, Västra Alléskolan i Helsingborg, Startskolan i Malmö och Kastanjeskolan i Tomelilla.

I dagsläget utvecklar InterEducation läromedel för årskurs sex till nio. Planen är att utveckla InterMatte även för yngre årskurser.

– Vi räknar med att komma igång med detta i slutet av året, det är fyran och femman som ligger närmast, säger Martin Jeppsson.

I InterEducations läromedel finns runt 10.000 matematiska uppgifter. Till dem är över 65.000 ledtrådar kopplade. Dessa är baserade på möjliga felsvar och ska lotsa eleven i rätt riktning vid ett felaktigt svar. I den webbaserade mjukvaran kan läraren i realtid se elevers svarsstatistik, såväl enskilda som kollektivt, och på så vis se om en fråga är särskilt knepig.

Två personer arbetar i bolaget. Största ägare är Tomas Bertmark, därefter Martin Jeppsson följt av privatpersoner. Tomas Bertmark sitter även i styrelsen för CanimGuide Therapeutics. Omsättningen för InterEducation 2016 landade på 1,1 miljoner kronor.

Emily Binks

InterEducation i Staffanstorp har under de två senaste åren fått igång försäljningen av sitt digitala läromedel för ämnet matte. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.