lördag 3 juni 2023

inloggad som

Köpenhamnsbolag på gång med nytt spel efter miljoninvestering

Köpenhamnsbaserade spelbolaget BetaDwarf håller på att utveckla ett fjärde spel som väntas vara klart inom ett halvår. De har nyligen utökat personalstyrkan till tolv personer och är på jakt efter ytterligare tre efter en brittisk miljoninvestering.

Det är London Venture Partners, som gjort över 20 investeringar i spel, som har investerat nio miljoner danska kronor i det lilla danska bolaget som därmed kunnat expandera. Det efter att BetaDwarf visat upp en stabil drift de tre senaste räkenskapsåren sedan starten 2012. Bruttointäkten har legat omkring 4,5 miljoner danska kronor, och i det färska bokslutet visar de ett positivt resultat på nära 300.000 danska kronor.

– Trots de nio miljonerna är London Venture Partners minoritetsägare, säger grundare och vd Steffen Kabbelgaard till Rapidus.

Han är majoritetsägare tillsammmans med teknisk chef Kenneth Harder. Bolaget började smått på Aalborgs universitet där studenterna använde all sin tid för att utveckla ett kommersiellt datorspel. 14 av dem flyttade in i ett oanvänt klassrum på ingenjörsutbildningen där de bodde i sju månader. Senare hyrde de ett enfamiljshus i Greve, söder om Köpenhamn, tills de hade råd med en kontorslokal och löner.

I dag har 1,2 miljoner användare licenser till de tre krigsspelen som utspelar sig i en fantasivärld med monster och orch-liknande figurer, spelen finns bland annat på plattformen Steam. Det innebär att de flesta kunder finns i USA, enbart tre procent i Danmark och ännu färre i Sverige.

– Jag tror att eftersom vi är danskar har vi följare här. Det kan vara svårare att ta sig in i Sverige, säger Steffen Kabbelgaard.

Klik her for dansk version af artikeln

Keld Broksø

Köpenhamnsbaserade spelbolaget BetaDwarf håller på att utveckla ett fjärde spel som väntas vara klart inom ett halvår. De har nyligen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl