måndag 15 juli 2024

inloggad som

Nya värvningar på Additude, Inyett och E.on Agile

Serieentreprenören Anders Carlius är ny strategikonsult på Additude Innovation, ett dotterbolag till Malmöbaserade Additude. Anders Carlius har bland annat grundat mobilteknikbolaget TerraNet, som numera är noterat, samt avvecklade Reac Fuel, där bland andra Vantage Point och BP stoppade in sammanlagt 100 miljoner kronor i arbetet med att ta fram en metod att utvinna lignin och socker ur cellulosa. Han står även bakom batteribolaget Blue Fire i Lund, som enligt Carlius ska rulla vidare men i annan regi.

Helsingborgsbaserade Inyett värvar två nya ledamöter till styrelsen: säljcoachen Hasse Olsson samt Kenneth Nilsson, koncernchef för börsnoterade Resurs Bank. Samtidigt tar styrelseordföranden Jan Swedin över vd-rollen från Jone Sølvik. Ny styrelseordförande för Inyett blir Örjan Johansson, som liksom Jan Swedin och Jone Sølvik är delägare i Helsingborgsbolaget. Inyetts automatiserade mjukvara används för ekonomisk internkontroll, exempelvis för att slå larm vid tveksamma fakturabetalningar.

Hos E.ons nordiska accelerator med bas i Malmö, Eon Agile Nordic, sker en rockad. Tidigare vd:n Tobias Wennberg slutar och ersätts av Fredrik Rosenqvist, som tidigare var ordförande i Eon Agile Nordic. Ordföranderollen tas över av Christian Roos, som till vardags arbetar som chef för strategi och innovation på E.on Sverige. Bland nuvarande och tidigare Skånebolag i acceleratorn finns Tempiro, Tryggel och Apparkingspot.

Rapidus

Serieentreprenören Anders Carlius är ny strategikonsult på Additude Innovation, ett dotterbolag till Malmöbaserade Additude. Anders Carlius har bland annat grundat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skånska aktievinnare – och förlorare

  Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

 • Hon sätter 1 miljard i rullning

  Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Tunga skånska portföljer

  Nästan 50 miljarder kronor finns i åtta av Skånes största aktieportföljer. Rapidus har tagit en titt på några av de skånska familjernas och stiftelsernas innehav. Gissa vilka som är störst!

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Aktietips för sommaren

  Det finns mer än 160 börsnoterade bolag med säte i Skåne. Visst måste några av dessa aktier glädja sina ägare i sommar? Rapidus har pratat med ett par skånska aktierävar som tipsar om aktier som kan få ett sommarmomentum.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • 740 Mkr till Sandberg

  Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

 • Näringslivstorskar på djupt vatten

  Skånska Hanö torskrevsförening vänder sig till näringslivet för att etablera artificiella torskrev. Initiativet har bland annat fått napp hos vindkraftsbolagen.