tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Additude, Inyett och E.on Agile

Serieentreprenören Anders Carlius är ny strategikonsult på Additude Innovation, ett dotterbolag till Malmöbaserade Additude. Anders Carlius har bland annat grundat mobilteknikbolaget TerraNet, som numera är noterat, samt avvecklade Reac Fuel, där bland andra Vantage Point och BP stoppade in sammanlagt 100 miljoner kronor i arbetet med att ta fram en metod att utvinna lignin och socker ur cellulosa. Han står även bakom batteribolaget Blue Fire i Lund, som enligt Carlius ska rulla vidare men i annan regi.

Helsingborgsbaserade Inyett värvar två nya ledamöter till styrelsen: säljcoachen Hasse Olsson samt Kenneth Nilsson, koncernchef för börsnoterade Resurs Bank. Samtidigt tar styrelseordföranden Jan Swedin över vd-rollen från Jone Sølvik. Ny styrelseordförande för Inyett blir Örjan Johansson, som liksom Jan Swedin och Jone Sølvik är delägare i Helsingborgsbolaget. Inyetts automatiserade mjukvara används för ekonomisk internkontroll, exempelvis för att slå larm vid tveksamma fakturabetalningar.

Hos E.ons nordiska accelerator med bas i Malmö, Eon Agile Nordic, sker en rockad. Tidigare vd:n Tobias Wennberg slutar och ersätts av Fredrik Rosenqvist, som tidigare var ordförande i Eon Agile Nordic. Ordföranderollen tas över av Christian Roos, som till vardags arbetar som chef för strategi och innovation på E.on Sverige. Bland nuvarande och tidigare Skånebolag i acceleratorn finns Tempiro, Tryggel och Apparkingspot.

Rapidus

Serieentreprenören Anders Carlius är ny strategikonsult på Additude Innovation, ett dotterbolag till Malmöbaserade Additude. Anders Carlius har bland annat grundat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.