fredag 26 april 2024

inloggad som

Trialbee tar in 35 miljoner – TFS-grundaren Spasic ny delägare

Malmöbolaget Trialbee har genomfört en nyemission på strax över 35 miljoner kronor. Därtill får bolaget in Daniel Spasic, grundare av kontraktsforskningsbolaget TFS i Lund, som ny delägare och styrelseledamot.

Emissionen slutfördes för några veckor sedan och innebär att Daniel Spasic går in med två miljoner kronor och tar plats i styrelsen. Ny i styrelsen är också life science-rådgivaren Anders Tullgren, som efterträder Ulf Wiinberg på ordförandeposten.

Trialbees två största ägare, Industrifonden och Jan Barchans bolag Briban Invest, var också emissionens två största investerare. Industrifonden gick in med nära 17 miljoner kronor och Briban Invest med knappt 13 miljoner, visar dokument som Rapidus tagit del av.

Trialbee grundades 2010 av de före detta Sony Ericsson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing. Samma år lanserade de en digital patientrekryteringstjänst till kliniska prövningar. Numera inkluderar tjänsten även verktyg för presentation och uppföljning av prövningarna. Förra året lanserade bolaget ännu en tjänst, med olika sensorer som dagligen skickar signaler om deltagarnas hälsoprofiler.

Bolaget har de senaste par åren gjort en markant omsättningsökning, från 5 miljoner kronor 2014 till nära 16 miljoner 2016. Samtidigt har man närmat sig marknaden i USA, bland annat genom att i början av förra året öppna ett säljkontor i landet.

Daniel Spasic sålde för några år sedan 60 procent av TFS till börsnoterade Ratos för sammanlagt 27 miljoner euro. Han lämnade i somras vd-posten men har behållit en minoritetsandel i det Lundabaserade kontraktsforskningsbolaget.

Rapidus har upprepade gånger sökt Trialbees ledning för en kommentar kring emissionen.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget Trialbee har genomfört en nyemission på strax över 35 miljoner kronor. Därtill får bolaget in Daniel Spasic, grundare av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.