måndag 29 april 2024

inloggad som

Fyra snabba till Ideons vd Mia Rolf…

… som i samband med Ideons 35-årsjubileum lanserar ett nytt mentorprogram för Ideon-bolagen.

Bland mentorerna i första rundan finns Axis-grundaren Martin Gren, styrelseproffset Charlotta Falvin och Jon Hauksson, medgrundare av Storytel. Vilka kriterier har ni haft?

– De första fem är alla superentreprenörer och så behöver det absolut inte vara framöver. Inte heller grundare. Viktigast är att de varit med om en tillväxtfas och gjort den resan.

Får mentorerna någon ersättning?

– Nej de ställer upp helt gratis. Men många tycker att det är givande att få inblick i en innovativ fas de inte längre befinner sig i. Vi tror att det är win-win.

Det är bara en kvinna bland de fem mentorerna. Varför det?

– Vi har letat och kommer fortsättningsvis att uppmuntra kvinnor till att vara med. Men det var svårt denna gång när vi sökte entreprenörer som gjort en resa som folk kände till.

Vilken typ av företag tror du kan ha mest nytta av ett mentorskap?

– Framför allt de som tuffat på i några år, kanske med 5-10 anställda, som behöver en liten knuff för att lyfta.

Magnus Erlandsson

… som i samband med Ideons 35-årsjubileum lanserar ett nytt mentorprogram för Ideon-bolagen. Bland mentorerna i första rundan finns Axis-grundaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.