torsdag 28 mars 2024

inloggad som

HD-Sydsvenskan skrotar 8till5.se

|  
|  

I samband med Sydsvenskans sammanslagning med Helsingborgs Dagblad hösten 2014 lanserades den gemensamma skånska näringslivsnyhetssajten 8till5.se. Nu går den i graven. Nyheterna ska i stället samlas på tidningarnas egna sajter.

8till5.se har i dag omkring 100.000 unika läsare i veckan, varav hälften kommer in på sajten genom länkar från sydsvenskan.se och hd.se. Syftet med att lägga näringslivsnyheterna direkt under huvudsajterna är att förenkla användarupplevelsen, uppger Pontus Jeppsson, produktchef på 8till5, för Rapidus.

– För läsarna som kommer direkt från Sydsvenskan och HD blir det lite förvirrande att man kommer till en helt annan sajt. Vi tror att det kommer bli en mer sammanhållen och bättre produkt på det här sättet. Men varumärket 8till5 och näringslivsbevakningen som vi gör förändras inte av det, säger han.

I dagsläget finns bara skisser på hur 8till5 ska integreras under de stora nyhetssajterna, och enligt Pontus Jeppsson kan det dröja till efter sommaren innan man släcker ner sajten. Huruvida näringslivsnyheterna kommer hamna bakom en betalvägg är ännu inte bestämt.

Beskedet om att näringslivsbevakningen på 8till5.se ska flytta till Sydsvenskan och HD:s sajter kommer lite mer än en vecka efter att Rapidus berättade att HD-Sydsvenskan kapar näringslivssidorna ur papperstidningarnas lördagsbilaga till förmån för en satsning på mer privatekonomisk bevakning.

I samband med Sydsvenskans sammanslagning med Helsingborgs Dagblad hösten 2014 lanserades den gemensamma skånska näringslivsnyhetssajten 8till5.se. Nu går den i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]