fredag 19 april 2024

inloggad som

HD-Sydsvenskan kapar näringslivssidor – flyttar fokus till privatekonomi

|  
|  

Näringslivssidorna försvinner i HD-Sydsvenskans lördagsdel, när tidningen satsar mer på privatekonomi. Förändringen sker lite mer än ett år efter att den egna näringslivsbilagan försvann.

– Näringslivsbevakningen har sett likadan ut i många år, men sett ur både ett digitalt och ett printperspektiv fungerar det inte lika bra som förr, så därför skiftar vi fokus, säger HD-Sydsvenskans redaktionschef Marcus Ekdahl till Rapidus.

Den största förändringen för läsarna blir att de stora reportagen om skånska näringslivet som publiceras på lördagar försvinner från mitten av april. Tanken är att tidningen i stället ska bli bättre på att hålla en jämn ekonomibevakning under veckorna, med både näringslivsnyheter och privatekonomi.

– Vi har ju en redaktion som jobbar med vårt premiummaterial digitalt, och ser att privatekonomi fungerar väldigt bra också i pappersupplagan. Nytt i den nya bilagan är alltså att vi satsar på en fast reportagedel med fokus på privatekonomiska frågor, säger Marcus Ekdahl.

Han betonar att förändringen inte innebär någon nedskärning, utan en omfördelning av de redaktionella resurserna. Näringslivssajten 8till5.se kommer fortsätta som vanligt.

HD-Sydsvenskan ökade sina digitala prenumerationer med fem procent under 2017, medan annonsintäkterna sjönk med åtta procent, enligt tidningen själv.

Felicia Frithiof

Näringslivssidorna försvinner i HD-Sydsvenskans lördagsdel, när tidningen satsar mer på privatekonomi. Förändringen sker lite mer än ett år efter att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.