torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Dlaboratory och K2 Search

Lundabolaget Dlaboratory har anställt Erik Backström som marknads- och försäljningsdirektör. Erik Backström kommer närmast från ABB High Voltage Products där han ansvarade för den globala marknaden. Dlaboratory har utvecklat mätstationer som hanterar störningar på elnätet. Fredrik Akke är vd för bolaget som grundades av brodern Magnus Akke som är teknikansvarig. Dlaboratory har sju anställda och dubblade under 2017 omsättningen till 6,8 miljoner kronor.

Catharina Kramer lämnar rollen som försäljningschef på Itslearning, som utvecklar mjukvara för skolvärlden, och blir seniorkonsult på Stockholmsbaserade K2 Search i Malmö. Där kommer hon primärt att hjälpa företag att hitta chefskandidater till nyckelpositioner inom näringslivet. Catharina Kramer har ett förflutet som Malmöchef för Proffice.

Kajsa Bengtson, tidigare mångårig kommunikationschef på Malmöinkubatorn Minc, lämnar sin post på Ikea i Älmhult. Kajsa Bengtson gick till Ikea hösten 2016 för att arbeta med öppen innovation på möbeljätten.

Lundabolaget Dlaboratory har anställt Erik Backström som marknads- och försäljningsdirektör. Erik Backström kommer närmast från ABB High Voltage Products där […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.