torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Danska Clio Online växer i Skåne

Clio Onlines Malmökontor har sedan etableringen för runt ett år sedan vuxit till sex anställda. Försäljningskontoret som ansvarar för södra Sverige har plockat uppemot 50 kunder under året som gått.

– Mellan 10 – 15 skolor i Skåne använder oss och vi har totalt fått ett 50-tal skolor under året, säger Jesper Thyberg, ansvarig för region syd, till Rapidus.

Clio Onlines läromedel är helt digitala med en portal för varje ämne. Pedagoger kan anpassa innehållet och till exempel byta typsnitt, ta bort delar och göra texten mer lättläst. Olika uppgifter är knutna till varje ämne och mjukvaran innehåller även självrättningstester, som till exempel förberedelse för nationella prov.

– Vi lanserade från början årskurs 7-9 i svenska, engelska, SO och NO. Sedan har det tillkommit svenska som andra språk och en introduktion till språket för nyanlända. Allt det finns för mellanstadiet nu, säger Jesper Thyberg till Rapidus.

Bland skolorna som använder tekniken syns Vittra Västra Hamnen i Malmö, Elineborgskolan och Gläntaskolan i Helsingborg samt Prolympia, vars grundskolor inriktar sig på idrott.

Köpenhamnsbaserade Clio Online startade i Danmark. 2015 öppnades det första svenska kontoret, samma år köpte Bonnier in sig som delägare och bildade dotterbolaget Bonnier Education. Clio Online har utöver Malmö även kontor i Kalmar samt Stockholm, där all utveckling av svenskt material sker.

Clio Online grundades 2006 av Louise Herping Ellegaard, Janus Brann Sørensen och Lasse Guldsborg. I det senaste registrerade bokslutet, för 2016, redovisade bolaget en bruttointäkt på 92 miljoner danska kronor.

Emily Binks

Clio Onlines Malmökontor har sedan etableringen för runt ett år sedan vuxit till sex anställda. Försäljningskontoret som ansvarar för södra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.