fredag 23 februari 2024

inloggad som

Danska Clio Online växer i Skåne

Clio Onlines Malmökontor har sedan etableringen för runt ett år sedan vuxit till sex anställda. Försäljningskontoret som ansvarar för södra Sverige har plockat uppemot 50 kunder under året som gått.

– Mellan 10 – 15 skolor i Skåne använder oss och vi har totalt fått ett 50-tal skolor under året, säger Jesper Thyberg, ansvarig för region syd, till Rapidus.

Clio Onlines läromedel är helt digitala med en portal för varje ämne. Pedagoger kan anpassa innehållet och till exempel byta typsnitt, ta bort delar och göra texten mer lättläst. Olika uppgifter är knutna till varje ämne och mjukvaran innehåller även självrättningstester, som till exempel förberedelse för nationella prov.

– Vi lanserade från början årskurs 7-9 i svenska, engelska, SO och NO. Sedan har det tillkommit svenska som andra språk och en introduktion till språket för nyanlända. Allt det finns för mellanstadiet nu, säger Jesper Thyberg till Rapidus.

Bland skolorna som använder tekniken syns Vittra Västra Hamnen i Malmö, Elineborgskolan och Gläntaskolan i Helsingborg samt Prolympia, vars grundskolor inriktar sig på idrott.

Köpenhamnsbaserade Clio Online startade i Danmark. 2015 öppnades det första svenska kontoret, samma år köpte Bonnier in sig som delägare och bildade dotterbolaget Bonnier Education. Clio Online har utöver Malmö även kontor i Kalmar samt Stockholm, där all utveckling av svenskt material sker.

Clio Online grundades 2006 av Louise Herping Ellegaard, Janus Brann Sørensen och Lasse Guldsborg. I det senaste registrerade bokslutet, för 2016, redovisade bolaget en bruttointäkt på 92 miljoner danska kronor.

Emily Binks

Clio Onlines Malmökontor har sedan etableringen för runt ett år sedan vuxit till sex anställda. Försäljningskontoret som ansvarar för södra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.