måndag 6 maj 2024

inloggad som

Ustwo tar över IT-bolag från QGroup

Den digitala produktstudion Ustwo sväljer Malmöbolaget Quentin Studios, en del av IT-konsultkoncernen QGroup, genom en inkråmsaffär. Manövern är ett sätt att öka närvaron på hemmamarknaden, uppger Mick Cordero, vd för Ustwos svenska gren.

– Vi har samarbetat med Quentin Studios i ett par år och sett att de har stor förståelse för vad som krävs för att jobba med våra kunder, säger Mick Cordero till Rapidus.

Ustwo har 250 medarbetare globalt, med kontor i Malmö, London, New York och Sydney. Bolaget grundades 2004 och arbetar med varumärken som BMW Group, Nike, Samsung, Google och Qantas.

Bland nytillkomna kunder för det Malmöbaserade dotterbolaget Ustwo Nordics finns danska Clever, som utvecklar ett system med laddstolpar till elbilar och siktar på Sverige, samt Helsingborgs stad där Ustwo utvecklar konceptet ”Smart City” tillsammans med staden. 80 procent av Ustwo Nordics kunder finns dock utanför Sverige. Övertagandet av Quentin ska ge ett tydligare avtryck på hemmaplan.

– Jag kommer och jobba med affärsutveckling med fokus inte bara på Sverige, utan hela Öresundsregionen som är en marknad jag känner väl, säger Ola Oscarsson, som var vd för Quentin.

Övertagandet sker genom en inkråmsaffär, där ingen part vill uppge köpeskillingen. Inför köpet av Quentin Studios hade Ustwo Nordics 70 anställda, med planer på att vara 85 personer i Malmö inom ett år. Med tillskottet från Quentin Studios, som är cirka fem personer, vill man inte bara växa organiskt utan även tillföra kompetens på webbutvecklingssidan.

De senaste åren har Ustwo breddat verksamheten till att inkludera även egna produkter, samt investeringar i uppstartsbolag där Ustwo fått en andel i bolaget eller framtida intäkter som betalning för utvecklingsarbetet.

Bokslutet för 2017 är inte färdigräknat än. 2016 landade omsättningen för Ustwo Nordics på 74 miljoner kronor.

Quentin Studios förra ägare Qgroup, med huvudkontor i Malmö, är en företagsgrupp bestående av 24 specialistbolag inom IT. Koncernen har runt 350 anställda och har bolag i Sverige, Europa och USA.

Magnus Erlandsson

Den digitala produktstudion Ustwo sväljer Malmöbolaget Quentin Studios, en del av IT-konsultkoncernen QGroup, genom en inkråmsaffär. Manövern är ett sätt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.