tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Skolor testar nyhetstjänst från Helsingborg

Mynews i Helsingborg har under fjolåret fått uppemot 25 nya kunder. Sedan slutet av året har nyhetstjänsten breddat verksamhetsinriktning och satsar nu även på skolvärlden.

– Vi har redan fler än 10 skolor som är igång och testar, vi kör parallellt med vår vanliga business. Vi vill hjälpa elever att hitta tillförlitlig information och att utveckla en källkritisk medvetenhet, säger vd Gustav Ekberg till Rapidus.

Skolorna som testar är högstadie- och gymnasieskolor i och runtom Helsingborg, Lund och Malmö.

Runt förra årsskiftet blev Preventic Group delägare i Mynews, som tidigare hette Overview News. Då gick även Helsingborgsbaserade koncernen in med strax över en miljon kronor. Mynews har sedan dess flyttat in i Preventic Groups lokaler i lokala Helsingborg.

Mynews egenutvecklade algoritm för nyhetsinsamling söker igenom och indexerar redaktionella nyheter i Sverige och Norden. Som redaktionellt innehåll räknas utgivningar som har en redaktion som inte är anonym med journalister som producerar innehåll. När det gäller artiklar bakom betalvägg läses det som publicerats, oftast rubrik och ingress. Mynews indexerar nära alla redaktionella nyheter i Sverige och uppemot 90 procent i övriga nordiska länder, uppger Gustav Ekberg.

Användaren för själv in vilka ord algoritmen ska söka på samt vilka den ska strunta i. Sökresultatet, som visas i kronologisk ordning, fås genom notifikationer, i Mynewsflashs app och via mejl.

Bland de nya kunderna syns Beijer Electronics Group, Mazars och SmartRefill.

Utöver Gustav Ekberg och Andreas Krohn arbetar även en säljare från Preventic Group i bolaget. Gustav Ekberg är grundare och största ägare vid sidan av Andreas Krohn och Preventic Group via Preventic Future.

Preventic-koncernen i Helsingborg är verksamma inom vägassistans och specialförsäkring.

Emily Binks

Mynews i Helsingborg har under fjolåret fått uppemot 25 nya kunder. Sedan slutet av året har nyhetstjänsten breddat verksamhetsinriktning och satsar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.