tisdag 5 december 2023

inloggad som

Lundabolag går skarpt med logistikövervakningssystem

Sib Solutions från Lund har under hösten pilottestat sitt logistikövervakningssystem hos amerikanska Ingram Micro Nordic Logistics i Borås. Därmed räknar vd Lennart Bergström med att vara redo för marknaden.

Sib Solutions grundades för drygt ett år sedan i Lund. Idén är att med hjälp av videokameror övervaka godshanteringen inom lager och logistik. Bolagets mjukvara kopplar ihop godsidentiteter, som exempelvis kollinummer, med videosekvenser varje gång en order eller ett paket skannas. På så sätt ska man kunna se exakt vad som hänt när godsen hanterats.

Bolaget har partnerskapssamarbeten med Axis och tyska nätverksvideokoncernen SeeTec. I höstas genomförde bolaget sin första pilotinstallation.

– Efter en lyckad i mässa i Göteborg i november med stort intresse för vår lösning är det nu dags att ta nästa steg i företagets utveckling, säger Lennart Bergström till Rapidus.

Han har tillsammans med sina två medgrundare och delägare, Stefan Borg och Staffan Persson, nu satsat ytterligare 300.000 kronor i bolaget. Planen är att accelerera försäljningen och teckna en handfull nya kundavtal till sommaren.

Emiliano Strauss

Sib Solutions från Lund har under hösten pilottestat sitt logistikövervakningssystem hos amerikanska Ingram Micro Nordic Logistics i Borås. Därmed räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.