torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Lundabolag går skarpt med logistikövervakningssystem

Sib Solutions från Lund har under hösten pilottestat sitt logistikövervakningssystem hos amerikanska Ingram Micro Nordic Logistics i Borås. Därmed räknar vd Lennart Bergström med att vara redo för marknaden.

Sib Solutions grundades för drygt ett år sedan i Lund. Idén är att med hjälp av videokameror övervaka godshanteringen inom lager och logistik. Bolagets mjukvara kopplar ihop godsidentiteter, som exempelvis kollinummer, med videosekvenser varje gång en order eller ett paket skannas. På så sätt ska man kunna se exakt vad som hänt när godsen hanterats.

Bolaget har partnerskapssamarbeten med Axis och tyska nätverksvideokoncernen SeeTec. I höstas genomförde bolaget sin första pilotinstallation.

– Efter en lyckad i mässa i Göteborg i november med stort intresse för vår lösning är det nu dags att ta nästa steg i företagets utveckling, säger Lennart Bergström till Rapidus.

Han har tillsammans med sina två medgrundare och delägare, Stefan Borg och Staffan Persson, nu satsat ytterligare 300.000 kronor i bolaget. Planen är att accelerera försäljningen och teckna en handfull nya kundavtal till sommaren.

Emiliano Strauss

Sib Solutions från Lund har under hösten pilottestat sitt logistikövervakningssystem hos amerikanska Ingram Micro Nordic Logistics i Borås. Därmed räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.