torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Ny vd och delägare till Ängelholmsbaserade Addera IT

Anders Rask, med ett förflutet som global chef för Alfa Lavals olika datacenter, kliver in som vd, styrelseledamot och delägare i Addera IT. Med 22 anställda vid tre skånska kontor omsatte Addera IT 36 miljoner kronor under 2017.

Addera IT bildades i nuvarande form 2016 genom fusionen av Ängelholmsbaserade TNM IT och Strö Data, med kontor i Kristianstad och Trelleborg. Bolaget är dels inriktat på traditionell IT-drift, men även på backup-tjänster för att så snabbt som möjligt återställa förlorad data vid exempelvis virusangrepp eller strömavbrott. Kundera är främst sydsvenska små- och mellanstora företag inom bland annat tillverkningsindustri, revision och logistik.

Utöver globala molnleverantörer som Amazon och Azure konkurrerar Addera IT med olika lokala spelare, samt börsnoterade Atea-koncernen.

– Men de är inte så intresserade av vårt segment, säger Anders Rask.

Han tar över som vd, ledamot och delägare efter Lennart Andersson, som går i pension. Addera IT ägs av en mindre grupp privatpersoner, däribland Anders Rask och ytterligare två som arbetar i bolaget.

Erik Olausson

Anders Rask, med ett förflutet som global chef för Alfa Lavals olika datacenter, kliver in som vd, styrelseledamot och delägare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad