söndag 28 april 2024

inloggad som

Volvo Cars ska tredubbla personalen i Lund

|  , ,
|  ,

Volvo Cars har tecknat ett ramavtal med Malmöbaserade konsult- och rekryteringsfirman Additude. Avtalet gäller Volvos verksamhet i Lund dit de nu ska värva 100 personer.

Volvo Cars Lundaenhet utvecklar mjukvara och elektronik till framtidens Volvobilar. Fokus ligger på elstyrning och infotainmentsystem, där enheten till exempel försöker få in Android som nytt operativsystem.

Sedan Volvo Cars sommaren 2016 tog över Intels tidigare personal i Lund har verksamheten växt till att sysselsätta ett 50-tal personer. Men nu ska bolaget växla upp rejält och tar in Malmöbaserade konsult- och rekryteringsfirman Additude till sin hjälp. Enligt Volvo Cars rekryteringschef Stefan Begall har biltillverkaren satsat ”en ansenlig mängd pengar” på mjukvaruutvecklingen i år. Det är en expansion som han menar länge legat för dörren.

– Volvo har ju liksom hela bilindustrin gått från att vara hårdvaruproducenter till att fokusera mer på mjukvara. Vi producerar såklart fortfarande bilar, men de är nästan bara ett skal i dag och kontrolleras helt av mjukvaran, säger Stefan Begall till Rapidus.

Han uppger att Volvo satt ett mål på att rekrytera 450-550 mjukvaruingenjörer över hela landet de närmsta två åren. 100 av dessa hoppas man värva till Lund, även om den geografiska placeringen inte är det mest relevanta, enligt Begall.

– Vi försöker frångå den traditionella uppdelningen mellan olika platser. Verksamheten i Lund är väldigt bred och de som arbetar där kan jobba med flera olika projekt parallellt, ofta i samarbete med personer på kontoret i Göteborg till exempel, säger Stefan Begall.

Emiliano Strauss

 

Volvo Cars har tecknat ett ramavtal med Malmöbaserade konsult- och rekryteringsfirman Additude. Avtalet gäller Volvos verksamhet i Lund dit de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.