torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Scaladogrundare värvar Lundalogik-chefer till nytt avknoppningsbolag

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis mjukvarubolag Raviteq har knoppat av en del av verksamheten i det nystartade bolaget AdRapid. Det handlar om en tjänst som ska automatisera annonsproduktion av banners, video och stillbilder.

Tjänsten har utvecklats sedan 2014 och genomgått flera lyckade pilotstudier, uppger Pierre Elzouki.

– Även om man har talat om automation och digitalisering i tiotals år har den stora massan av företag och individer nu börjat på allvar agera och bygga om sina arbetsflöden, säger han till Rapidus.

Företag och organisationer ska med hjälp av tjänsten kunna massproducera annonser. Genom att kunden fyller i ett formulär och väljer grafiska premisser ska verktyget på några minuter skapa video-klipp, bilder och banner-annonser i önskade storlekar. AdRapid riktar sig inte direkt till annonsörer utan till aktörer som samlar annonsplatser. Målet är att komma igång med försäljningen under året och sysselsätta minst tio personer till nästa år.

I dagsläget sysselsätter bolaget sex personer som anlitats på konsultbasis. Och till sin styrelse har AdRapid värvat några tunga namn, till exempel Lundalogiks tidigare vd Joakim Bengtsson och nuvarande vice-vd Lars Andersson.

Genom investmentbolaget Elzouki Invest är Pierre Elzouki AdRapids enda ägare. Under våren planerar bolaget att genomföra en finansieringsrunda. Ideonbaserade Raviteq har i senaste bokslutet, för 2016, en redovisad nettoomsättning på drygt 100.000 kronor.

 

Emiliano Strauss

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis mjukvarubolag Raviteq har knoppat av en del av verksamheten i det nystartade bolaget AdRapid. Det handlar om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]