tisdag 5 december 2023

inloggad som

Scaladogrundare värvar Lundalogik-chefer till nytt avknoppningsbolag

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis mjukvarubolag Raviteq har knoppat av en del av verksamheten i det nystartade bolaget AdRapid. Det handlar om en tjänst som ska automatisera annonsproduktion av banners, video och stillbilder.

Tjänsten har utvecklats sedan 2014 och genomgått flera lyckade pilotstudier, uppger Pierre Elzouki.

– Även om man har talat om automation och digitalisering i tiotals år har den stora massan av företag och individer nu börjat på allvar agera och bygga om sina arbetsflöden, säger han till Rapidus.

Företag och organisationer ska med hjälp av tjänsten kunna massproducera annonser. Genom att kunden fyller i ett formulär och väljer grafiska premisser ska verktyget på några minuter skapa video-klipp, bilder och banner-annonser i önskade storlekar. AdRapid riktar sig inte direkt till annonsörer utan till aktörer som samlar annonsplatser. Målet är att komma igång med försäljningen under året och sysselsätta minst tio personer till nästa år.

I dagsläget sysselsätter bolaget sex personer som anlitats på konsultbasis. Och till sin styrelse har AdRapid värvat några tunga namn, till exempel Lundalogiks tidigare vd Joakim Bengtsson och nuvarande vice-vd Lars Andersson.

Genom investmentbolaget Elzouki Invest är Pierre Elzouki AdRapids enda ägare. Under våren planerar bolaget att genomföra en finansieringsrunda. Ideonbaserade Raviteq har i senaste bokslutet, för 2016, en redovisad nettoomsättning på drygt 100.000 kronor.

 

Emiliano Strauss

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis mjukvarubolag Raviteq har knoppat av en del av verksamheten i det nystartade bolaget AdRapid. Det handlar om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.