måndag 1 juli 2024

inloggad som

Fem snabba till Köpenhamnsbolaget Nordekons vd…

|  
|  

…Flemming Sørensen, som vill öka exporten till Afrika via nätverket “Africa Innovation Network” och planerar en svensk etablering i år.

Vad finns det för synergi över sundet med ert danska bolag?

– Det finns en nordisk utgångspunkt och ett tillvägagångssätt som kan skapa mervärde. Vi i Norden tänker grovt sagt likadant om innovation, mänskliga rättigheter, ledning och utveckling.

Är några branscher särskilt upplagda för svenska bolag i Afrika?

– ICT (informations- och kommunikationsteknik) samt hälsosektorn. Svenska bolag är enormt innovativa inom dessa teknologier.

Hur blir det med ett fysiskt kontor – ska ni ha ett svenskt aktiebolag?

– Ja, det är vår avsikt att etablera Nordekon i Sverige 2018.

Varför drar ni till Sverige nu?

– Sverige exporterar mer till Afrika än Danmark. Där finns också fler konsulter, statliga institutioner , handelskammare, med mera, med fokus på Afrika. Men det finns inget upplägg som Africa Innovation Network som binder samman aktörer som vi gör. Där är stor potential för bolag, som kan använda plattformen och nätverk som samlar viktig information om Afrika. Där saknas en nordisk plattform, nordiska bolagsdelegationer med mera.

Blir fler svenska seminarier under 2018 – till exempel i Skåne?

– Det kommer bli 3-4 seminarier i Sverige i år. Dock blir nog alla i Stockholm eftersom det är där de afrikanska länderna har sina ambassader.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

 

…Flemming Sørensen, som vill öka exporten till Afrika via nätverket “Africa Innovation Network” och planerar en svensk etablering i år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hänt i vecka 26

    Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike, men också två starka kvinnor som gör affärer med varandra.

  • Sommarlyssning i Lejonkulan

    Tröttnat på sommarpratare? Då kan du gå leta upp vår podd Lejonkulan där poddar finns. I dag slår vi ett extra slag för de intressanta AI-företag som gästat lejonet i kulan, den erfarne riskkapitalisten Janne Dahlqvist.