lördag 11 maj 2024

inloggad som

Ideonbolaget Exakt IT växer efter omtag

|  , ,
|  

Sedan Exakt IT knoppades av från Lundabaserade LJ System 2013 har de bytt inriktning, och hittills ökat omsättningen med 40 procent under innevarande räkenskapsår. Joakim Karlsson klev upp som vd våren 2016.

– Någon månad efter jag börjat bestämde vi oss för att bli ett renodlat konsultbolag med inriktning mot molnet, säger han.

Från start sysslade Exakt IT med IT-support till moderbolaget LJ Systems kunder: Svenska kyrkans församlingar i primärt södra Sverige.

– Moderbolaget har utvecklat ett affärssystem som används av församlingarna i Svenska kyrkan. Det är specifikt utvecklat för kyrkan och håller till exempel koll på gravar, säger Joakim Karlsson.

Numera fokuserar Exakt IT på molnbaserade infrastrukturlösningar för i första hand e-handelsbolag. Bland kunderna syns JS Energi i Helsingborg och noterade e-handelsleverantören Avensia i Lund.

Hittills under pågående räkenskapsår, som slutar i april, har omsättningen ökat med 40 procent. Förra räkenskapsåret landade nettoomsättningen på runt 2,2 miljoner kronor. Sju personer arbetar i Exakt IT inklusive tre underkonsulter. Under nästa år behöver bolaget växa med minst en handfull medarbetare, uppger Joakim Karlsson.

LJ System är majoritetsägare, Joakim Karlsson och ytterligare en privatperson har mindre ägarandelar. Exakt IT flyttade nyligen in på Ideon från att tidigare ha suttit i moderbolagets lokaler i centrala Lund.

Emily Binks

Sedan Exakt IT knoppades av från Lundabaserade LJ System 2013 har de bytt inriktning, och hittills ökat omsättningen med 40 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen