söndag 5 maj 2024

inloggad som

Bioglan lanserar sårsalva i Spanien

Bioglan lanserar sin antimikrobiella kräm Zalve i Spanien och Portugal, efter att de slutit ett distributionsavtal med tyska medicinteknikbolaget Hartmann. Dessutom har bolaget nått en milstolpe genom att sysselsätta mer än 100 personer.

– Det var drygt två år sedan vi började växa och sedan dess har det gått väldigt snabbt, inom alla våra verksamhetsområden, säger vd Simon Björklund till Rapidus.

Det är framför allt Bioglans produktionsenhet som gått starkt framåt, där bolaget både har kontrakterad läkemedelsproduktion och egna produkter.

Sedan förra sommaren har Bioglan landat en ny internationell storkund inom kontraktsproduktion och slutit ett distributionsavtal med tyska läkemedelsbolaget Hartmann om Bioglans egenutvecklade sårläkande salva Zalve. Det innebär i första hand en bred lansering av produkten i Spanien och Portugal, men Simon Björklund säger att de siktar på att lansera salvan i fler länder framöver.

– Hartmann är inte så stora i Sverige men desto större i andra europeiska länder. Sen tittar vi också på andra möjliga distributionskontrakt i olika länder, säger han.

Bioglan är ett helägt dotterbolag till spanska Laboratorio Reig Jofre och sysselsätter nu mer än 100 personer, vilket är en dubblering sedan 2014. Dessutom närmar sig bolaget sitt omsättningsmål på 200 miljoner kronor 2018. Förra året landade omsättningen på 146 miljoner, vilket var en ökning med nästan 30 miljoner sedan 2014.

Emiliano Strauss

Bioglan lanserar sin antimikrobiella kräm Zalve i Spanien och Portugal, efter att de slutit ett distributionsavtal med tyska medicinteknikbolaget Hartmann. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.