söndag 25 februari 2024

inloggad som

Apptus ska anställda ett 20-tal under 2018

Lundabolaget Apptus fortsätter plocka kunder bland e-handelsbutikerna. Under 2018 räknar vd Michael Mokhberi med att behöva nyanställa ett 20-tal personer.

Under 2017 ser nettoomsättningen ut att öka med cirka tio procent till runt 55 miljoner kronor. Men enligt vd Michael Mokhberi har så kallade recurring revenue, främst licensintäkter, ökat med 25 procent. Och det är här ledningen satsar hårdare framöver då Apptus blir ett renodlat produktbolag.

– Konsultintäkterna står för mindre och mindre del av omsättningen. Nu är det runt tio procent, säger Michael Mokhberi till Rapidus.

Apptus självlärande algoritmer används för att optimera visningen av varor hos e-handelsbutiker och därmed skräddarsy utbudet som visas på skärmen efter varje besökare.

– Det gör även att e-handelsbolagen behöver anställa färre personer när de ska gå på nya marknader, eftersom våra algoritmer räknar ut vad som till exempel ska visas om ett bolag som H&M öppnar e-handelsbutik i Grekland. I dag måste du ha anställda som gör det urvalet, säger Michael Mokhberi.

Bland Apptus kunder finns såväl bok-, möbel- och klädkedjor som Malmöbaserade Qliro Group och dess nätbutik CDON. Nyligen tillkom även brittiska Express Gifts.

Apptus sysselsätter idag 56 personer. Michael Mokhberi räknar med att behöva anställa ett 20-tal under 2018, såväl inom forskning och utveckling som inom marknadsföring och försäljning. Apptus ägs av grundarna Michael Mokhberi och Patrik Wåhlin, medan riskkapitalbolaget InnovationsKapital är tredje största ägare.

Erik Olausson

Lundabolaget Apptus fortsätter plocka kunder bland e-handelsbutikerna. Under 2018 räknar vd Michael Mokhberi med att behöva nyanställa ett 20-tal personer. Under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.