fredag 3 maj 2024

inloggad som

Greater Copenhagen Investments utökar sökportal

Två år efter bildandet av The Greater Copenhagen & Skåne Committee växer underavdelningen och portalen, Greater Copenhagen Investments, kraftigt.

Dels sker det en fortsatt ökning till hemsidan, som ska locka utländska investerare och företag som vill etablera sig i Öresundsregionen. I dag är omkring 50 danska och 12 svenska projekt anslutna till portalen. Dessutom tillkommer två nya sökbara kategorier under nästa år, uppger utvecklingschef Jacob Saxild.

– Portalen ska vara mer finmaskad än de fyra kategorier som man kan söka i nu. Nya kategorier blir energi och miljö – exempelvis vindenergi och biomassa – samt turism, säger han till Rapidus.

I dag kan man söka i de fyra områdena logistikcenter, utvecklingsområden, infrastruktursprojekt och utvecklingsprojekt. På hemsidan finns en karta, allmän information om olika platser i Öresundsregionen och vad som är på gång på dem, samt en sökmotor.

Andra planer handlar om att fler skånska projekt ska med – utöver möjligheter att skapa riktade kampanjer, som sidan nu är anpassad till. Det innebär att portalen ska användas ännu mer offensivt.

– Vi ska utnyttja att sidan nu har 100 besökare om dygnet – alltså 3.000 i månaden. Det är ganska tillfredsställande för en specialiserad hemsida. Vi får också regelbundet förfrågningar om hjälp från exempelvis folk som vill etablera hotell eller utveckla mjukvara, efter att de har sett sidan. Därför ska vi också framöver följa upp de kontakter som portalen skapar bättre, så vi antingen själva kan hjälpa investerare och företag vidare eller hänvisa till andra, säger Jacob Saxild.

En sista utmaning är att göra portalen mer jämnt fördelad mellan Skåne och Själland.

– Även om flera från Skåne har kommit med de senaste åren så växer portalen mest omkring Köpenhamn. Det innebär att skevheten över Öresund kommer växa ett tag till framöver. Västra Skåne dominerar även över östra Skåne. Vi gör en insats till de skånska kommunerna och säger ”kom”, när de har något att bjuda på, säger Jacob Saxild.

Greater Copenhagen Investments administreras av Copenhagen Capacity och Invest in Skåne.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Två år efter bildandet av The Greater Copenhagen & Skåne Committee växer underavdelningen och portalen, Greater Copenhagen Investments, kraftigt. Dels […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.