fredag 26 april 2024

inloggad som

Doro flyttar huvudkontoret och utvecklingen

Börsnoterade mobilbolaget Doro planerar lämna sina lokaler på Magistratsvägen i Lund, där huvudkontoret och en stor utvecklingsavdelning är belägen. Den skånska verksamheten med över 200 anställda ska koncentreras och enligt vad Rapidus erfar flyttar telekomkoncernen till centrala Malmö.

– Vi har all utveckling för Doros telefoner i Lund och sen har vi larmcentralen för trygghetslarm i Malmö. Tanken är att slå ihop de verksamheterna, säger Doros styrelseordförande Johan Andsjö till Rapidus.

Hyresavtalet i Lund löper fram till våren 2019. Enligt uppgifter till Rapidus är en placering i centrala Malmö aktuell.

– Vi tittar på större lokaler i både Lund och Malmö. Det finns inte något avtal påskrivet, det är för tidigt att bekräfta något speciellt ställe. Ambitionen är att skapa ett kontor med utrymme att växa i, säger Johan Andsjö.

Totalt arbetar 540 personer i Doro varav omkring 245 finns i Skåne.

Doro utvecklar mobiltelefoner för äldre användare. Doro Care är inriktat på larm och trygghetstjänster för äldre och funktionshindrade. Larmcentralen för Doro Cares produkter finns i dagsläget i stadsdelen Jägersro i östra Malmö.

För ungefär ett år sedan koncentrerades ledningsgruppen till Lund i samband med att Robert Puskaric, Ericssons tidigare platschef i Lund, tog över vd-posten efter Jérôme Arnaud.

Under årets första nio månader omsatte Doro 1,4 miljarder kronor med ett resultat efter skatt på 44 miljoner kronor.

Emily Binks

Börsnoterade mobilbolaget Doro planerar lämna sina lokaler på Magistratsvägen i Lund, där huvudkontoret och en stor utvecklingsavdelning är belägen. Den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.