torsdag 11 juli 2024

inloggad som

DanAds får norska Dagsavisen som kund

Skånebolaget DanAds, som utvecklar en annonsplattform för medieföretag, har slutit ett kundavtal med norska Dagsavisen. Under året har kundlistan även utökats med bolag som Bloomberg Media och Shazam, vars app identifierar musik i realtid.

– Dagsavisen är en av de mer anrika tidningarna i Norge, det är en bra kund för oss för vi tar ganska mycket mark i Norge. Betydelsen ekonomiskt är svårt att säga, men vi skriver inga kontrakt som vi inte ser ekonomisk bärighet i, säger medgrundare och produktchef Peo Persson till Rapidus.

Sedan tidigare har DanAds kontor i Norge samt norska Amedia och Finansavisen, motsvarande Dagens Industri, i kundlistan.

DanAds utvecklar ett digitalt annonsbokningssystem för medieföretag och publicister där annonsörer kan boka och skräddarsy sina annonser själva. Bland annat kan de se var deras material hamnar och vad det kommer kosta, samt sköta betalningar.

Utöver Norge finns kontor i New York, dit Londonkontoret flyttats, och Brasilien. I Sverige har DanAds kontor i Åhus och Stockholm, grundarna är hemmahörande i Malmö. Ungefär 25 personer arbetar i bolaget. Huruvida några nya kontor är på gång är ännu oklart.

– Inga som jag kan bekräfta, men vi kommer nog öppna fler. Den delen av verksamheten som växer mest är den i USA, så det blir nog där vi öppnar, säger Peo Persson.

2016 landade nettoomsättningen på 1,3 miljoner kronor. I år uppskattar Peo Persson att den kommer öka rejält.

Ifjol tog DanAds in totalt 17 miljoner kronor. Bland ägarna syns investeringsbolaget Wellstreet i  Stockholm, Almi Invest samt grundarna Peo Persson och Istvan Beres.

Emily Binks

Skånebolaget DanAds, som utvecklar en annonsplattform för medieföretag, har slutit ett kundavtal med norska Dagsavisen. Under året har kundlistan även […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.