fredag 26 april 2024

inloggad som

Ronaldo hjälper Skånebolag ut på hotellmarknaden

Det uppmärksammade bolaget Handiscover – som ofta kallas Airbnb för funktionshindrade – har flyttat huvudkontoret till Malmö. Parallellt inleder Handiscover samarbete med Portugals största hotellkedja Pestana Group och fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldos hotell Pestana CR7.

– Det var CR7-teamet som uppmärksammade Handiscover, Ronaldo brinner tydligen också för funktionshindrade, säger Handiscovers vd och grundare Sebastien Archambeaud.

Handiscover grundades 2015 i Båstad och uppmärksammades snabbt i nationella, såväl som internationella medier som The Guardian. Bolaget tillhandahåller en sajt som förmedlar kontakten mellan funktionshindrade resenärer som letar boende och personer eller företag som hyr ut hela bostäder eller delar av en bostad.

Bolaget har tagit in pengar från bland andra Almi Invest Syd, entreprenören Tord Wingren och affärsängeln Dušan Stojanović genom bolaget Adriatic Home. Senast i våras tog Handiscover in sex miljoner kronor i en runda som leddes av Entreprenörinvest, ägt av Kampradfamiljens stiftelse.

– 2017 har varit lite av ett mellanår för oss där vi fokuserat på att göra om vår tekniska plattform. Den var inte redo att hantera en storskalig utökning, men för några veckor sedan återlanserade vi tjänsten med mer än 23.000 boenden i över 50 länder, säger Sebastien Archambeaud.

Han menar att utbudet bara kommer växa framöver, inte minst efter att deras nya satsning på hotellsamarbeten testats klart. Förhoppningen är att kunna sluta flera partnerskapsavtal världen över, så att Handiscover kan marknadsföra alla hotell som är anpassade för funktionshindrade.

I augusti i år flyttade Handiscover in hos inkubatorn Minc i Malmö där bolaget i dag sysselsätter sex personer. Sammanlagt har bolaget elva medarbetare i Malmö, Båstad, Stockholm och Spanien. Bolaget är i färd med att värva ytterligare ett par utvecklare i Malmö.

Emiliano Strauss

Det uppmärksammade bolaget Handiscover – som ofta kallas Airbnb för funktionshindrade – har flyttat huvudkontoret till Malmö. Parallellt inleder Handiscover […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.