måndag 29 april 2024

inloggad som

Telavox får fler storbolags-kunder och dubblar lokalytan

Telavox, som utvecklar en tjänst för IP-telefoni, har sedan starten haft fokus på små- och medelstora bolag. Men det senaste året har antalet storbolag i kundlistan ökat. Samtidigt dubblar Malmöbolaget sin lokalyta på Media Evolution City efter årsskiftet.

– Vi har hela plan tre och vi ska ta över halva våningsplan två. Det blir nästan en dubblering, säger Viktor Sandgren, nordisk chef för Telavox storbolagsverksamhet.

Bland de storbolag som tillkommit i kundlistan under året syns Cybercom, Opus bilprovning, Praktiska skolorna, Löfbergs Lila, Persson Invest, som bland annat äger bilhandlare, och som seglat upp som Telvox näst största kund efter teknikkonsultbolaget Rejlers. Hittills i år har tio storbolag tillkommit i kundlistan.

– Det är ganska snart ett år sedan vi drog igång storbolagssatsningen, som vi kallar Enterprise, säger Viktor Sandgren till Rapidus.

Telavox utvecklar molnbaserade IP-telefonitjänster som innefattar en egen växeltjänst för företag. I tjänsten kan användare hålla koll på sina kollegor, kostnader och abonnemang via ett webbgränssnitt samt chatta, konferera, dela dokument och ringa videosamtal.

Huvudkontoret finns i Malmö där all utveckling sker. I lokalerna på Media Evolution City sitter ungefär 100 av Telavox totalt drygt 200 anställda. Utöver nio svenska kontor finns Telavox även i Norge och Danmark. Efter årsskiftet planeras en etablering i Helsingfors, med en handfull medarbetare till en början, och i Storbritannien, där en medarbetare redan är på plats.

I år beräknas omsättningen öka till 400 miljoner kronor, jämfört med fjolårets cirka 360 miljoner. Telavox bildades 2003 och ägs av grundare och anställda. Vd är Viktor Karlsson, som tidigare under hösten utsågs till “Entrepreneur of the Year” i region syd av revisionsjätten EY.

Emily Binks

Telavox, som utvecklar en tjänst för IP-telefoni, har sedan starten haft fokus på små- och medelstora bolag. Men det senaste […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.