lördag 22 juni 2024

inloggad som

Telavox får fler storbolags-kunder och dubblar lokalytan

Telavox, som utvecklar en tjänst för IP-telefoni, har sedan starten haft fokus på små- och medelstora bolag. Men det senaste året har antalet storbolag i kundlistan ökat. Samtidigt dubblar Malmöbolaget sin lokalyta på Media Evolution City efter årsskiftet.

– Vi har hela plan tre och vi ska ta över halva våningsplan två. Det blir nästan en dubblering, säger Viktor Sandgren, nordisk chef för Telavox storbolagsverksamhet.

Bland de storbolag som tillkommit i kundlistan under året syns Cybercom, Opus bilprovning, Praktiska skolorna, Löfbergs Lila, Persson Invest, som bland annat äger bilhandlare, och som seglat upp som Telvox näst största kund efter teknikkonsultbolaget Rejlers. Hittills i år har tio storbolag tillkommit i kundlistan.

– Det är ganska snart ett år sedan vi drog igång storbolagssatsningen, som vi kallar Enterprise, säger Viktor Sandgren till Rapidus.

Telavox utvecklar molnbaserade IP-telefonitjänster som innefattar en egen växeltjänst för företag. I tjänsten kan användare hålla koll på sina kollegor, kostnader och abonnemang via ett webbgränssnitt samt chatta, konferera, dela dokument och ringa videosamtal.

Huvudkontoret finns i Malmö där all utveckling sker. I lokalerna på Media Evolution City sitter ungefär 100 av Telavox totalt drygt 200 anställda. Utöver nio svenska kontor finns Telavox även i Norge och Danmark. Efter årsskiftet planeras en etablering i Helsingfors, med en handfull medarbetare till en början, och i Storbritannien, där en medarbetare redan är på plats.

I år beräknas omsättningen öka till 400 miljoner kronor, jämfört med fjolårets cirka 360 miljoner. Telavox bildades 2003 och ägs av grundare och anställda. Vd är Viktor Karlsson, som tidigare under hösten utsågs till “Entrepreneur of the Year” i region syd av revisionsjätten EY.

Emily Binks

Telavox, som utvecklar en tjänst för IP-telefoni, har sedan starten haft fokus på små- och medelstora bolag. Men det senaste […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.