fredag 19 april 2024

inloggad som

… här är de som tar över

Huaweis presstalesperson Carina Axelsson vill inte uttala sig om vem som tar över som chef för Lundasajten i Tord Wingrens ställe. Men på flera av hans övriga tunga poster bland Lunds innovationsbolag har efterträdare redan klivit in:

* På omskrivna LTH-avknoppningen Acconeer tar storägaren Bengt Adolfsson, tidigare vd för Hilding Anders, över ordförandeposten.

* Sony Mobiles tidigare chef Bert Nordberg tar över som ordförande på Ideonbaserade BrainLit.

* Christer Bergman, tidigare vd för Precise Biometrics, tar över ordförandeposten på Lundabolaget Palago, grundat av tidigare Sony Mobile-utvecklare.

* På Instant Advice, som utvecklar appar för diagnos av hudåkommor, tar medgrundaren Olof Jarlman över som ordförande.

* Tord Wingren lämnar även sin plats som ledamot i Watersprints styrelse och ledamotsposten i klusterorganisationen Mobile Heights.

Tord Wingren uppger dock för Rapidus att han inte klippt banden helt till de bolag där han lämnar styrelsen.

”När det gäller mina engagemang och delägarskap så har jag fortsatt med dessa som tidigare. Jag brinner för att ta fram nya innovationer som innebär förbättringar i människors vardag, framförallt med fokus på hälsa och välbefinnande. Därför fortsätter jag engagera mig i BrainLit, Watersprint, Instant Advice, Modcam och flera andra bolag, som fortsatt efterfrågat mina råd och mitt engagemang. Jag är djupt tacksam för det stöd som jag får av vänner och bekanta i och runt bolagen, som känner mig sedan lång tid, och visar fortsatt förtroende”, skriver han till Rapidus.

Emiliano Strauss

Huaweis presstalesperson Carina Axelsson vill inte uttala sig om vem som tar över som chef för Lundasajten i Tord Wingrens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.


  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Ny optimism i Precise

    Precise Biometrics har haft en tuff period med negativa resultat fem kvartal i rad, men vd Joakim Nydemark hoppas att ny teknik i mobiltelefoner ska få försäljningen att lossna.

  • AW med en offensiv försvarsindustri

    Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.

  • Acconeer ber om 150 miljoner

    Radarsensorbolaget Acconeer i Malmö fortsätter att blöda och har därför beslutat om en företrädesemission på 150 miljoner kronor.

  • Acconeer landar stororder

    Radarsensorföretaget Acconeer i Malmö får in sin i särklass största order hittills. Mångmiljonordern kommer från japanska Nexty Electronics.

  • Optimism i Acconeer

    Radarsensorföretaget Acconeer radar upp så kallade design wins i bilindustrin. Nu senast har bolagets radarsensor designats in i en första bilmodell från en av Japans ledande biltillverkare.

  • Mobile Heights vd får topposition i Europa

    Mobile Heights vd Ola Svedin har valts till vice-president för Silicon Europe Alliance, en europeisk klusterorganisation som stöttar utveckling av mikroelektronik och mjukvarulösningar.

  • Mobile Heights inte längre bara mobilt

    Det är inte mycket telekom kvar i klusterorganisationen Mobile Heights. I dag talar vd Ola Svedin hellre om ”tech” i bredare mening.

  • Ytterligare nyemission från Precise Biometrics

    Lundabolaget Precise Biometrics föreslår en nyemission på 50 miljoner kronor. Emissionen blir den tionde som bolaget gör på lika många […]

  • På nya jobb

    Thomas Hellström blir vd för teknikkonsulten OIM. Han tillträder 1 mars och ersätter Ali Jehanfard som varit tillförordnad vd. Thomas […]