måndag 16 september 2024

inloggad som

Jämförelsesajt i Malmö får sina första kunder

Malmöföretaget Catandra, som i våras lanserade sin jämförelsesajt av privata vårdkliniker, har fått de första betalande kunderna.

– Intressant nog har vi fått in ett 50-tal bokningar till tandvårdskliniker och plastkirurgikliniker. Så det är den stora nyheten, säger Jacob Remanius, medgrundare och vd på Catandra.

Jämförelsesajten är enligt Jacob Remanius tänkt att bli ”vårdens motsvarighet till Tripadvisor”. Användaren kan värdera vårdkvaliteten på olika privata kliniker och vårdutövare genom parametrar som antalet operationer per år, förekomsten av ansvarsförsäkringar och andelen anställda med läkarlegitimation.

I nuläget har Catandra lyckats ansluta omkring 40 kliniker till sajten, varav tio är betalande kunder. Dessa får ökad synlighet på hemsidan, jämfört med övriga anslutna kliniker och mottagningar, och dessutom tillgång till bokningssystemet.

Jacob Remanius är majoritetsägare i bolaget, övriga delägare är medgrundarna Antonio Hellberg och Erik Vinjegaard. De satsar nu på att skala upp verksamheten organiskt, med fokus på att ansluta alla privata tandvårdskliniker i Skåne, men planerar att ta in investeringar när en nationell utbredning blir aktuell.

– Om sanningen ska fram så pratar vi med investerare, bland annat en affärsängel och en media-investerare i kombination. Men vi avvaktar lite, åtminstone detta året, säger Jacob Remanius.

Emiliano Strauss

Malmöföretaget Catandra, som i våras lanserade sin jämförelsesajt av privata vårdkliniker, har fått de första betalande kunderna. – Intressant nog […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Nya rön kan ge Cantargia medvind

    Lägre kostnader och nya vetenskapliga rön gör att Cantargias vd Göran Forsberg ser optimistiskt på framtiden. Ett av Lunds största life science-bolag gör framsteg i sin pipeline. Det framgår av bolagets kvartalsrapport.

  • Tufft kvartal för Genovis

    Det senaste kvartalet gick lite sämre för bioteknikbolaget Genovis i Lund efter ett antal framgångsrika år. Ränteläget i USA och Europa har lett till minskad försäljning av bolagets produkter till små och medelstora bolag som är beroende av riskkapital.

  • Gick under radarn med 1,3 mdr

    Bioteknikföretaget Acrivon har gjort en nyemission på ytterligare 1,3 miljarder kronor. Nyheten slank samtliga svenska medier förbi i våras eftersom bolaget inte är svenskt. Men grundaren Kristina Masson är en lundatjej som fick stora saker att hända. Rapidus träffade henne för en sommarintervju.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna.