tisdag 30 april 2024

inloggad som

Skåne lyfter noterat rekryteringsföretag

Det multinationella specialistrekryteringsbolaget Hays har de senaste åren växt så det knakar i Sverige. Det senaste räkenskapsåret, som avslutades i somras, fördubblades omsättningen till 225 miljoner kronor och mycket av tillväxten går att härleda till den skånska verksamheten, uppger Sverigechefen Johan Alsén.

– Satsningen på IT-kompetens i Skåne är en stor del av förklaringen till att vi växt som vi gjort, säger han till Rapidus.

Företagets största expertområden i regionen är life science och framför allt IT-rekrytering, där de arbetar med storkunder som E.on och Sony. I nuläget har Hays fem anställda i Skåne, men Simon Almqvist – som leder IT-rekryteringsarbetet i regionen – säger att de snart blir sju. Och i slutet av oktober flyttar de in i nya lokaler på World Trade Center i Malmö.

– Det finns ett enormt tryck på specialistkunskaper som de vi förmedlar. På kort sikt är det ju väldigt gynnsamt för oss men på lång sikt är det oroväckande för Sverige att det är så svårt att hitta rätt kompetens, säger Johan Alsén.

Han tror att tillväxten för bolaget fortsätter i Sverige och bedömer att årets omsättning landar på omkring 350 miljoner kronor. Internationellt har Hays 240 kontor i 33 länder och mer än 9.000 anställda, bland annat i Köpenhamn. Bolaget ägs av Hays international holdings som är noterat på Londonbörsen.

Tillsammans med bland andra Axis, Qlik, Ikea och Third Base var Hays ett av 60-talet bolag som jagade kompetens på IT-rekryteringsmässan på Ideon i slutet av september.

Emiliano Strauss

Det multinationella specialistrekryteringsbolaget Hays har de senaste åren växt så det knakar i Sverige. Det senaste räkenskapsåret, som avslutades i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.