fredag 19 april 2024

inloggad som

Lundabaserat miljöteknikbolag likvideras

|  ,
|  

Ideonbolaget EfficaxEnergy likvideras. Bolaget, som prisats i Venture Cup Syd, har utvecklat teknik för att koppla ihop solfångare på taket med varmvattenberedare inomhus.

I årsredovisningen för 2016 framgår det att ledningen, då ett längre samarbete med en global samarbetspartner inte mynnade ut i ett licensavtal, beslutade att arbeta mot att sälja patentfamiljen. När det sedan inte lyckades förslog styrelsen i våras att avveckla bolaget.

”Efficax likvideras för att bolaget uttömt möjligheterna att kommersialisera teknologin. Solvärmemarknaden har minskat kraftigt i Europa under senare år vilket gjort att investeringsviljan i ny teknologi är låg.” skriver tidigare vd:n Erik Andersson i ett mejl till Rapidus.

EfficaxEnergy bildades 2011. Omsättningen har varit blygsam sedan starten och den ansamlade förlusten ligger på cirka fyra miljoner kronor.

Erik Andersson har just klivit upp som vd för Ideonbolaget SenseNode, som utvecklar system för optimering av energiförbrukning i tillverkningsindustrin.

Emily Binks

Ideonbolaget EfficaxEnergy likvideras. Bolaget, som prisats i Venture Cup Syd, har utvecklat teknik för att koppla ihop solfångare på taket […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.