torsdag 28 mars 2024

inloggad som

LU Holding går in i två studentbolag

Lunds universitets holdingbolag ger finansiering till Brantu och Bookboost, två företag grundade av studenter vid Sten K Johnson Center for Entrepreneurship.

Brantu smyglanserar sin e-handelstjänst i Egypten och sitt digitala tryckeri nu i september. Förutom tryckeriet har bolaget utvecklat en prisjämförelse- och försäljningsplattform för att hjälpa fysiska butiker ut på nätet.

– E-handeln i Egypten befinner sig i tidig fas och i stark tillväxt. Detta, tillsammans med det faktum att 40 miljoner invånare har tillgång till internet, gör att vi fokuserar på Egypten men även hela Mellanöstern, säger Fredrik Granström.

Han har grundat bolaget tillsammans med Mohamed Rizk, som kommer från Egypten. Brantu har tolv anställda i Egypten och planerar att inom kort ta in mer riskkapital.

Bookboost hjälper hotell att knyta gästerna närmare sig. Bland annat utvecklar de teknik som gör att gästerna kan kommunicera med hotellet via exempelvis Facebook Messenger, WhatsApp och sms. Grundare är Daan de Bruijn.

Elisabet Ottosson

Lunds universitets holdingbolag ger finansiering till Brantu och Bookboost, två företag grundade av studenter vid Sten K Johnson Center for […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]