torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Grundare tar över växande Mincbolag

IT-konsultbolaget Devoote i Malmö fortsätter växa. I år väntas omsättningen öka med sju miljoner kronor. En anledning är ett utökat samarbete med storkunden Axis. Samtidigt köper vd Behdad Ansari ut medgrundaren Martin Czerwinski och blir ensam ägare.

– Omsättningen kommer öka jämfört med 2016, men vi kommer inte dubbla. Min gissning är att den hamnar på runt 25 miljoner, säger vd Behdad Ansari till Rapidus.

Det är att jämföra med strax över 18 miljoner 2016. Resultatet efter finansiella poster landade på 1,3 miljoner kronor.

Devoote fokuserar på kunder inom den tekniska sektorn som utvecklar produkter och system. Konsultverksamheten omfattar projekt- och testledning, inbyggda system och webbutveckling. Bland de största kunderna syns Sony, Axis och Ikea. Ett flertal nya kunder är på väg in, uppger Behdad Ansari.

– Axis är just nu vår största kund och där har vi utökat samarbetet. Det kommer betyda jättemycket på lite längre sikt, vi kommer kunna öka omsättningen för den kunden ganska mycket, säger Behdad Ansari.

Devoote hyr lokaler på Minc och sysselsätter 25 personer och hoppas växa till omkring 30 innan året är slut.

Emily Binks

IT-konsultbolaget Devoote i Malmö fortsätter växa. I år väntas omsättningen öka med sju miljoner kronor. En anledning är ett utökat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad