lördag 27 april 2024

inloggad som

Boozt krattar för dubblad personalstyrka

Börsnoterade e-handelsbolaget Boozt blir en allt större spelare i Hyllies företagsflora. De nya lokaler som Boozt skrev kontrakt på under sommaren ger plats åt runt 400 anställda, mer än dubbelt så många som i dag.

Det uppger kommunikationschefen Johan Holmqvist för Rapidus. I dag har Boozt cirka 190 anställda vid huvudkontoret i Hyllie i södra Malmö. Ett 40-tal av dem pendlar dagligen från Danmark.

– Även om vi har starka danska influenser är vi ett Malmöföretag och har rotat oss här. I Hyllie ligger vi nära en stor flygplats men också nära rekryteringsbaser som Malmö högskola, Lunds universitet och Copenhagen Business School, säger Johan Holmqvist.

Boozts nya huvudkontor kommer uppta 4.900 kvadratmeter, drygt hälften av Castellums nybygge Eminent, som ska stå klart i början av 2019.

De senaste åren har e-handeln i Sverige ökat med knappt 20 procent om året till en väntad omsättning på 68 miljarder kronor under 2017, enligt Handelns utredningsinstitut. Boozt, som säljer kläder, skor och smink under en rad olika varumärken, har lyckats plocka åt sig en allt större del av den växande e-handelskakan. Under första halvåret steg bolagets nettoomsättning med 49 procent till 917 miljoner kronor.

Samtidigt slutade rörelseresultatet på -109 miljoner kronor, bland annat efter kostnader för börsintroduktionen i slutet av maj.

Under våren har Boozt även flyttat in i ett nybyggt, automatiserat lager i Ängelholm där 130 robotar sköter sortering och plockning av varor. Ledningen har redan bestämt sig för att satsa ytterligare 80 miljoner kronor på att bygga ut hanteringen och skaffa fler robotar.

– Vi hade en option på att bygga ut systemet som vi valde att utnyttja. Eftersom vi växer måste vi också ha fler varor och därmed mer plats, säger Johan Holmqvist.

Utöver Malmö och Ängelholm har Boozt något handfull anställda i två fysiska butiker i Roskilde och Köpenhamnsstadsdelen Taastrup.

Erik Olausson

Börsnoterade e-handelsbolaget Boozt blir en allt större spelare i Hyllies företagsflora. De nya lokaler som Boozt skrev kontrakt på under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.