torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Nytt kapital till Billmates e-handelskassa

Malmöbolaget Billmate får nya muskler via en emission på tre miljoner kronor riktad till befintliga ägare. Pengarna ska bland annat gå till vidareutveckling av bolagets betaltjänst.

– Vi utvecklar våra lösningar i snabb takt nu. Emissionen ska användas för nya smarta funktioner i vår nya checkout och även för att ta fram nya lösningar, säger nya vd:n Johan Lindberg till Rapidus.

Han tar över som vd efter Mattias Hultberg. Johan Lindberg har tidigare varit vd för Billmate och är även vd för Invoice Finance, majoritetsägare av Billmate. Anders Fransson, tidigare vd i Lundalogik, kliver samtidigt upp som styrelseordförande.

Billmate utvecklar teknik för betallösningar. Sedan tidigare har bolaget en tjänst, främst riktad mot e-handelsbolag, som möjliggör för konsumenten att betala för en vara direkt genom att klicka på en länk eller bild, utan att gå genom en webbutik. Innan betalning måste organisations- eller personnummer och e-postadress uppges i en enkel kassa.

En av bolagets nyare lösningar är en mjukvarumodul för fakturabetalning i fysisk butik. Billmates teknik integreras i ett redan befintligt kassasystem. Vid betalning visar kunden legitimation och Billmates system säkerställer att personen eller företaget är kreditvärdigt, är så fallet skickas en faktura via e-post. Ny kund inom detta område är byggvaruhuset jem&fix. Bland övriga kunder syns Harald Nyborg, Malmö Redhawks och Toolab.

Ytterligare nya funktioner som tillkommit är möjligheten att betala med swish och att konsumenten efter genomfört köp rekommenderas produkter som andra köpt.

Under året räknar Johan Lindberg med att omsättningen ökar med omkring en miljon kronor till sex miljoner.

– Planen på tre års sikt är att finnas på den nordiska marknaden och vara en stark aktör, framförallt Norge är intressant då köpbeteendet är väldigt likt Sveriges. I Danmark är det stor skillnad, där dominerar kort och i Finland dominerar bankbetalning, säger Johan Lindberg.

Billmate knoppades av från Invoice Finance 2013. Tibia Konsult via dotterbolaget Holahög, grundaren Anders Rönngard och BioActive Polymers tidigare vd Fredrik Lindblad syns bland ägarna till Invoice Finance, som sysslar med bland annat fakturafinansiering och inkassoverksamhet.

Utöver Invoice Finance ägs Billmate av Mats Lindoff, Rikard Windh och Björn Lindquist. Tio personer arbetar i Billmate i dag.

Emily Binks

Malmöbolaget Billmate får nya muskler via en emission på tre miljoner kronor riktad till befintliga ägare. Pengarna ska bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad