fredag 10 maj 2024

inloggad som

Affärsänglar går in med fem miljoner i Next Step Dynamics

Malmöbolaget Next Step Dynamics tar in fem miljoner kronor i riskkapital. Bolaget planerar ta in en betydligt större summa inom ett år, i samband med storskalig lansering av sin smarta klocka för fallprevention hos äldre, uppger vd Karthik Srinivasa.

Detta är bolagets första riskkapitaltillskott. Tre privatpersoner går in som delägare, ledda av Mikael Jonson. Majoritetsägandet finns fortfarande hos grundarna, vilka är Karthik Srinivasa och Nooria Dariab, båda tidigare Sony Mobile-anställda, samt Fredrik Berlind.

Bolaget, som bildades förra året, har utvecklat en smart klocka med sensorer som kontinuerligt mäter balans, styrka och sömn hos bäraren. Klockans mjukvara tolkar fortlöpande informationen och ger analyser av bärarens riskprofil för fall, vilka kan presenteras för användare, vårdpersonal och anhörig på exempelvis en smarttelefon. De ska kunna prenumerera månadsvis på just de funktioner hos klockan som de äldre behöver.

– Det utvecklas liknande produkter, men de ska ofta användas i samband med vårdbesök. Vår utrustning ger betydligt bättre möjlighet till att förutse och förhindra fall, eftersom mätning och analys av risken sker kontinuerligt i vardaglig miljö, säger Karthik Srinivasa.

Nyligen skrev bolaget ett tvåårigt partneravtal med IT-jätten Tieto och får därigenom tillgång till en stor del av marknaden mot kommunerna i Norden. Motsvarande diskussioner pågår med företag i USA och Saudiarabien.

Bolaget planerar att lansera klockan under hösten med start i Sverige. Innan dess ska fler anställas till kontoret i Malmö. I dag sysselsätter Next Step Dynamics nio personer, varav tre i Sverige, och resten i Indien och Tyskland.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Next Step Dynamics tar in fem miljoner kronor i riskkapital. Bolaget planerar ta in en betydligt större summa inom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen