torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Softhouse-trio startar på egen kula

I nybildade Malmöbolaget ZeroDistance ska tre veteraner från konsultbolaget Softhouse applicera principer från mjukvaruutveckling på allt från restaurangbranschen till skolsektorn. Hittills har trion samlat ett tiotal underkonsulter i ett växande nätverk.

Det som inom IT-branschen kallas agil utveckling innebär bland annat att utvecklarna och beställarna har regelbundna möten för att utvärdera och eventuellt omvärdera kraven och målen med projektet. Att jobba i blandade lag med många olika kompetenser är en annan hörnsten.

– Inom Softhouse är det här väldigt fokuserat på mjukvaruutveckling men principerna går egentligen att applicera överallt. Även en korvkiosk skulle kunna jobba på ett agilt sätt, säger Ola Sundin.

Han har grundat ZeroDistance tillsammans med Ingemar Andreasson och Ola Morin. Bolaget ska enligt nuvarande plan inte ha fler anställda. Istället håller trion på att bygga upp ett nätverk av underkonsulter i enmans- och fåmansbolag. Målet på sikt är att ha 100 personer under ZeroDistances paraply, som delar på uppdrag och tipsar varandra om lämpliga kunder.

Erik Olausson

I nybildade Malmöbolaget ZeroDistance ska tre veteraner från konsultbolaget Softhouse applicera principer från mjukvaruutveckling på allt från restaurangbranschen till skolsektorn. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.