lördag 20 april 2024

inloggad som

Upphandlingskonsulter öppnar Malmökontor

Under sommaren har Sundsvallsbaserade AdviceU dragit igång verksamheten vid sin nya etablering i Malmö. Inom ett år räknar kontorschefen Rickard Åkerman med att vara 7-9 konsulter inom IT-upphandling och verksamhetsutveckling på plats.

Rickard Åkerman har en bakgrund från Sony Mobile men kommer närmast från en ledande befattning på Vellinge kommuns IT-avdelning. Kommunen är en av AdviceUs existerande kunder i Skåne, jämte kommunalt ägda Räddningstjänsten Syd, Kraftringen och Landskrona energi samt läkemedelsbolaget Polypeptide i Malmö. AdviceU är inriktat på rådgivningstjänster inom upphandling av IT-system och annan teknik till offentliga sektorn samt verksamhetsutveckling och förhandlingar med till exempel underleverantörer till privata företag.

– Historiskt har 80 procent av AdviceUs intäkter kommit från offentliga sektorn. Men vi vill växa på den privata sidan också, det är mycket därför vi etablerar oss i Skåne, säger Rickard Åkerman till Rapidus.

Han ser framförallt möjligheter inom energisektorn, bland IT- och telekomrelaterade bolag samt inom läkemedelsindustrin.

AdviceU ägs av en handfull privatpersoner med några av grundarna i spetsen. Under 2016 ökade omsättningen med drygt 50 procent till 25 miljoner kronor. I dag sysselsätter bolaget 29 anställda vid kontor i Sundsvall, Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Erik Olausson

Under sommaren har Sundsvallsbaserade AdviceU dragit igång verksamheten vid sin nya etablering i Malmö. Inom ett år räknar kontorschefen Rickard […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.