måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya miljoner till betaltjänst för valutahandel

Det relativt nybildade bolaget BlockSettle tar in närmare tre miljoner kronor. Pengarna ska gå till utveckling av Malmöbolagets betaltjänst för valutahandel.

– De ska gå till fortsatt utveckling och för de sista kostnaderna för att ta oss över mållinjen, säger medgrundare Scott Millar till Rapidus.

Bolaget siktar på att lansera sin produkt under årets fjärde kvartal. BlockSettle utvecklar en betaltjänst baserad på så kallad blockkedje-teknik, som möjliggör handel med traditionella och virtuella valutor utan inblandning från en bank eller annan tredje part. Genomförda transaktioner placeras i var sitt block som tillsammans bildar en virtuell kedja där revidering i efterhand i princip är omöjligt. Systemet verifierar de olika parternas identitet.

– Det här är en annan form av bokföringssystem. Den som kontoför är tillgångshavaren och inte en finansiell institution, säger Scott Millar.

Bitcoin bygger på samma princip och kommer även vara den blockkedjetillgång Blocksettle initialt inriktar sig på.

Uppemot 20 privatpersoner deltog i emissionen, pengarna tror Scott Millar räcker en bit in på 2018. Han har tidigare arbetat på Northzone-backade Cryex i Stockholm, som utvecklar en marknadsplats för valutahandel.

Scott Millar och Albert Janson grundade BlockSettle i april 2016.

Emily Binks

Det relativt nybildade bolaget BlockSettle tar in närmare tre miljoner kronor. Pengarna ska gå till utveckling av Malmöbolagets betaltjänst för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.