lördag 18 maj 2024

inloggad som

Hypergene plockar mångmiljonaffär

|  ,
|  

Mjukvarubolaget Hypergene i Malmö får en ny stor kund. Efter en vunnen upphandling börjar Västerås stad i början av nästa vecka använda Hypergenes beslutstödssystem.

– Det är en väldigt stor kund för oss. Avtalet är värt mer än tio miljoner kronor, säger vd Per Hidenius till Rapidus.

Avtalet sträcker sig fem år framåt med option på ytterligare fem år.

Hypergene utvecklar beslutsstöd för verksamhetsstyrning med verktyg för planering, analysering och uppföljning. Bland kunderna syns Tv4, Viking Line och drygt 50 kommuner runt om i Sverige.

Totalt arbetar omkring 140 personer i Hypergene varav 50 i Malmö, 50 i Stockholm och resten på kontoren i Göteborg, Skövde och Kalmar. Hittills i år har 37 personer nyanställts och Per Hidenius räknar med att ytterligare 20 personer ska tillkomma innan årsskiftet.

I fjol blev investmentbolaget Monterro majoritetsägare i bolaget, resten ägs av personal. 2016 ökade Hypergene omsättningen marginellt till runt 120 miljoner kronor.

Emily Binks

Mjukvarubolaget Hypergene i Malmö får en ny stor kund. Efter en vunnen upphandling börjar Västerås stad i början av nästa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]