torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Vinnova backar åter upp Lundainkubator

Life Science-inkubatorn Smile i Lund har beviljats fyra miljoner kronor under två år från Vinnovas nationella inkubatorprogram. Det är samma årliga stöd som Smile blev av med då Vinnova tog över hanteringen av det statliga inkubatorstödet 2014.

– Vi är betydligt starkare i dag, vi har mer personal. Vi har större tjänsteutbud mot bolagen än vad vi hade då. Vi har gjort om vår affärsmodell mot våra bolag, säger vd Ebba Fåhraeus till Rapidus.

I dag ligger Smiles totala budget på knappt 14 miljoner kronor om året. Vinnova-pengarna ska bland annat gå till att anställa ytterligare en affärsrådgivare samt process-och verksamhetsutveckling, till exempel att anordna utbildningar.

Ifjol flyttade tio bolag ut från inkubatorn och hittills i år har sju nya tillkommit. Bland dem syns OncoSignature, LongBoat Explorers och Gedea Biotech. Totalt sitter 21 bolag i inkubatorn, som också driver en accelerator inriktad på e-hälsa.

Emily Binks

Life Science-inkubatorn Smile i Lund har beviljats fyra miljoner kronor under två år från Vinnovas nationella inkubatorprogram. Det är samma […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad