fredag 23 februari 2024

inloggad som

Vinnova backar åter upp Lundainkubator

Life Science-inkubatorn Smile i Lund har beviljats fyra miljoner kronor under två år från Vinnovas nationella inkubatorprogram. Det är samma årliga stöd som Smile blev av med då Vinnova tog över hanteringen av det statliga inkubatorstödet 2014.

– Vi är betydligt starkare i dag, vi har mer personal. Vi har större tjänsteutbud mot bolagen än vad vi hade då. Vi har gjort om vår affärsmodell mot våra bolag, säger vd Ebba Fåhraeus till Rapidus.

I dag ligger Smiles totala budget på knappt 14 miljoner kronor om året. Vinnova-pengarna ska bland annat gå till att anställa ytterligare en affärsrådgivare samt process-och verksamhetsutveckling, till exempel att anordna utbildningar.

Ifjol flyttade tio bolag ut från inkubatorn och hittills i år har sju nya tillkommit. Bland dem syns OncoSignature, LongBoat Explorers och Gedea Biotech. Totalt sitter 21 bolag i inkubatorn, som också driver en accelerator inriktad på e-hälsa.

Emily Binks

Life Science-inkubatorn Smile i Lund har beviljats fyra miljoner kronor under två år från Vinnovas nationella inkubatorprogram. Det är samma […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.