måndag 4 december 2023

inloggad som

Danska OmniCar når miljonmål inför listning i Sverige

På torsdag löper tiden ut för Köpenhamnsbolaget OmniCars listningsemission inför notering på Aktietorget. Men det står redan klart att bolaget får in de 14 miljoner man siktade på, uppger vd Claes Troels Hansen.

– Vi räknar nu med att nå vårt mål om 14 miljoner kronor och kan därför satsa på att växa till att omsätta 100 miljoner kronor 2019, säger han till Rapidus.

Han pekar på bolagets snabba utveckling det senaste året för att underbygga sin prognos. Personerna bakom OmniCar har arbetat med tekniken sedan 2007 men bolaget bildades först 2016 och omsatte då åtta miljoner svenska kronor med en vinst på en halv miljon. Bara under de första fyra månaderna 2017 omsatte bolaget sex miljoner kronor.

OmniCars teknik är utvecklad tillsammans med Citroëns skandinaviska gren och syftar till att öka intäkterna för service till bilhandlarna. Den molnbaserade mjukvaran fungerar som ett system för att hantera kundrelationer och följa upp bilförsäljningen, exempelvis genom att bilägaren bokar verkstadsservice online. OmniCar får tio procent på alla serviceavtal som tecknats med hjälp av bolagets system.

Citroën har tecknat 25.000 serviceavtal med mjukvarans hjälp, nu siktar OmniCar på andra bilhandlare. Närmast att börja använda tekniken är Peugot i Sverige och Norge samt importörerna av Mercedes-Benz och Kia i Norge.

OmniCar ska enligt planen notera sig på Aktietorget i mitten på juli. Inför listningen har bolaget fått en ny ordförande i Jens Aaløse, koncernchef för TDC.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

På torsdag löper tiden ut för Köpenhamnsbolaget OmniCars listningsemission inför notering på Aktietorget. Men det står redan klart att bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad