tisdag 26 november 2024

inloggad som

Hajpat danskt uppstartsbolag läggs på is

Med sin idé för delningsekonomi inom matlagning har danska Cook With a Local blivit vida omskrivet de senaste åren. Nu har det hyllade uppstartsbolaget monterats ned i det tysta.

Tanken bakom Cook With a Local var att turister eller affärsresenärer skulle betala för en lokal middag lagad av privatpersoner, eventuellt i form av en matlagningskurs, istället för att äta på restaurang. Upplägget har tydliga paralleller till Airbnb, där privatpersoner hyr ut rum eller hela bostäder för övernattning, och Uber, där privatpersoner agerar chaufförer i sina privata bilar.

Cook With a Local är med i ”Start Up Guide Copenhagen” som utkom vid årsskiftet och har i den danska pressen kallats ”en av de nya stjärnorna på startuphimlen”. Bolaget har även figurerat i en rad entreprenörskapstävlingar, bland annat som finalist i Venture Cup Danmark.

Nu är hemsidan, cookwithalocal.net, nere. Det går inte heller att boka måltider via mobilappen.

– Vi har inte helt stängt ner än, det är en massa saker som ska tas till vara. Hemsidan var det ingen som bjöd på, säger vd Christopher Paul Pilgrim.

Rapidus har utan framgång försökt nå hans kompanjon Inger Gislesen, som numera bor i Norge. Med som engagerad och 15-procentig ägare i Cook With a Local fanns även den svenska utvecklaren Karl Johan Ode.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Med sin idé för delningsekonomi inom matlagning har danska Cook With a Local blivit vida omskrivet de senaste åren. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad