torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Stefan Andersson blir ny chef för Sony i Lund…

Sony Mobiles platschef i Lund Pär Thuresson lämnar koncernen. Ny chef för mobiljättens 1.200 anställda i Skåne är Stefan Andersson, som hittills varit HR-ansvarig på Lundasajten och haft en roll i Sonys globala HR-ledning.

Pär Thuresson lämnar Sony på egen begäran, uppger kommunikationschefen Kajsa Petersson.

– Det är ingen dramatik bakom det här. Stefan Andersson har många år i firman och tar nu över som platschef, säger hon till Rapidus.

Pär Thuresson går istället vidare till Köpenhamnsbaserade GN ReSound. Koncernen tillverkar avancerade hörapparater som bland annat kan kopplas ihop med mobiltelefonen.

Med skiftet kliver Stefan Andersson även upp som formell vd för Sony-koncernens svenska bolag Sony Mobile Communication AB.

Pär Thuresson har även varit ordförande i klusterorganisationen Mobile Heights för Sonys räkning, vem som tar över den posten avgörs vid ett styrelsemöte nästa vecka.

Efter att tidigare radat upp tunga förluster visade Sony Mobile en knapp vinst under det senaste räkenskapsåret, som avslutades i mars. Trendbrottet har kommit genom besparingar och genom att Sony Mobile fokuserat på de mest lönsamma modellerna och marknaderna – såväl omsättningen som antalet sålda mobiler sjönk med en tredjedel jämfört med föregående räkenskapsår.

Efter sparpaketet 2015 återstår 1.200 anställda i Lund och mobiljättens svart-vita hus i nordöstra Lund är egentligen för stort för verksamheten. Men något beslut om att flytta har ännu inte fattats, uppger Kajsa Petersson.

– Det är fortfarande inte klart, men kommer bli det inom kort, säger hon.

Erik Olausson

Sony Mobiles platschef i Lund Pär Thuresson lämnar koncernen. Ny chef för mobiljättens 1.200 anställda i Skåne är Stefan Andersson, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]