lördag 11 maj 2024

inloggad som

… som lanserar energimätare för uppkopplade prylar

Parallellt med neddragningarna har Sony Mobile de senaste åren byggt upp en innovationsverksamhet i Lund för att ta fram nya produkter bortom mobiler och wearables. Utöver dedikerade utvecklare i gruppen Research & Incubation finns sedan i våras IoT Business Group Europe, som tar hand om kommersialiserbara idéer från hela Sony Mobiles europeiska verksamhet.

Tillsammans sysselsätter Research & Incubation och IoT Business Group Europe 150 personer.

Rapidus har tidigare rapporterat om projektet Sony Tracking Solution, där teknik för att spåra medicinsk utrustning just nu testas på Södersjukhuset i Stockholm. I dagarna har ett annat Lundaprojekt gått skarpt då Sony Mobile lanserat Otii, mjuk- och hårdvara för att mäta energiåtgången i batteridrivna uppkopplade prylar.

– Tanken är att utvecklare ska kunna se energikonsumtionen för en batteridriven IoT-produkt redan under utvecklingsfasen och därmed koncentrera sig på det som drar mycket energi. Det här är något vi använt själva i många år, säger Kajsa Petersson.

Vidareutvecklingen och försäljningen av Otii sker i det nyligen avknoppade dotterbolaget Qoitech, helägt av Sony Mobile.

Erik Olausson

Parallellt med neddragningarna har Sony Mobile de senaste åren byggt upp en innovationsverksamhet i Lund för att ta fram nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen