söndag 5 maj 2024

inloggad som

Skånskt IT-bolag reser sig ur askan

Skulderna har skrivits ned och personalstyrkan minskat till knappt 150 anställda. Därmed ser skånska IT-servicebolaget Neisa Services ut att överleva rekonstruktionen.

Rekonstruktionen inleddes i december då Neisa Services dragit på sig skulder på 30 miljoner kronor. I dag meddelar styrelseledamoten Sven-Otto Grahn att bolaget fortsätter som tidigare vad det gäller leveranser och service till kunder, men med färre anställda.

– Vi har inte kunnat behålla alla anställda, vi hade en överanställning när vi låg på 170. Nu är vi 147 kvar och nedskärningarna har fördelats över hela landet, säger han till Rapidus.

Hur många som är kvar i Malmö kan han inte svara på, vid årsskiftet var man 40 där. Orsaken till rekonstruktionen var en snabb expansion med flera uppköp.

– Vi har genomfört ett omfattande arbete med att komma till rätta med de obalanser som uppstod, och effekterna börjar nu blir synliga, säger Sven-Otto Grahn.

Ett ackordförslag är inlämnat till tingsrätten och ska behandlas i början av juni.

– Det ser positivt ut, 40 procent av de som har fordringar accepterar ackordet. De största fordringsägarna, banken och staten, är också med. Jag kan inte se annat än att det här kommer att lösa sig, säger rekonstruktören Jan Gruvstad på Maqs advokatbyrå.

Neisa Services sköter service- och supportavtal åt systemintegratörer i Sverige på uppdrag av Neisa Nordic. Omsättningen för 2016 låg på närmare 100 miljoner kronor. Bolaget ägs av NSP Group, med säte i Höllviken.

Jennie Lorentsson

Skulderna har skrivits ned och personalstyrkan minskat till knappt 150 anställda. Därmed ser skånska IT-servicebolaget Neisa Services ut att överleva […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.