tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Nya värvningar på MVIC, Prevas och Lunds kommun

Lars Asking har tagit över som vd för MVIC, Medicon Valley Inhalation Consortium, i Lund. Hans företrädare Ola Nerbrink blir kvar i bolaget och kommer arbeta med affärsutveckling. Samtidigt kliver Ursula Hultkvist Bengtsson in som ny styrelseledamot. MVIC är en paraplyorganisation som samlar 26 i huvudsak skånska bolag inom forskning och produktutveckling av inhalerade läkemedel. 2016 ökade nettoomsättningen med 19 procent till 12,3 miljoner kronor medan ett tidigare plusresultat vändes till -1 mkr i förlust.

Noterade teknikkonsultkoncernen Prevas har värvat Håkan Erlandsson som affärsenhetschef för produktutveckling inom mekanik, elektronik och mjukvara i södra Sverige. Håkan Erlandsson har ett förflutet från Malmöbaserade Epsilon och senare ÅF. Parallellt kliver Björn Pentén, som arbetat med försäljning på Prevas ett par år, upp som affärsområdesansvarig för konsultverksamheten. Prevas har ett 50-tal anställda i södra Sverige. Intäkterna för region syd landade på 72,2 miljoner kronor 2016.

Tove Möller Andersson blir i juni biträdande näringslivs- och turismchef i Lunds kommun. Hon kommer ha det operativa ansvaret för Näringslivsenheten, Lund Tourist Center, Lund Convention Bureau och International Citizen Hub. Sistnämnda är en organisation som i huvudsak fokuserar på att hjälpa medföljande till utländska arbetare vid ESS och Max IV med ingångar till svenska samhället. Tove Möller Andersson arbetar redan i dag som näringslivsutvecklare i Lunds kommun. Näringslivs- och turismchef är Per Persson.

Rapidus

Lars Asking har tagit över som vd för MVIC, Medicon Valley Inhalation Consortium, i Lund. Hans företrädare Ola Nerbrink blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • E-commerce Park satsar på hållbar e-handel

    E-commerce Park i Helsingborg presenterar ett nytt inkubatorprogram: Sustainability Track. Denna gång med fokus på hållbar e-handel.

  • Färgrikt bolag söker kapital

    Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Därför lämnar Kockums Malmö

    En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

  • Näringslivschefen: “Vi gjorde vad vi kunde för att behålla Kockums”

    Ett industriföretag som en gång var definierande för staden lämnar Malmö. Kommunens näringslivsdirektör Micael Nord menar att man gjorde vad man kunde för att behålla Kockums i stan, men tröstar sig med att flytten går inom regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Opticept lånar 29 miljoner för att klara stororder

    Opticepts genombrottsorder, värd fem gånger mer än hela fjolårets omsättning, fick aktiekursen att rusa med mer än 100 procent. I dag meddelar bolaget att man tar ett lån för att klara ordern.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.